Ook in Oostzaan is inmiddels één inwoner aan corona overleden. In Wormerland gaat het om 6 sterfgevallen en in Zaanstad om 34.

Het totaal van 41 is 8 meer dan dan de 33 die op 14 april werden gemeld.

Het aantal gerapporteerde besmettingen met COVID-19 is inmiddels gestegen tot ruim 300. 122 Zaankanters zijn in een ziekenhuis opgenomen met het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van de GGD Zaanstreek Waterland en het RIVM.

In het ZMC zijn 21 mensen met corona opgenomen. Dat aantal daalde sinds 7 april toen er 42 corona-patiënten waren opgenomen tot 17 gister. Vandaag steeg het dus weer licht.

Landelijk overschreed het dodental als gevolg van corona de 3000. Ook het aantal positief geteste personen en ziekenhuisopnames nam toe. Beide cijfers tonen echter een neerwaartse trend (het aantal nieuwe besmettingen en opnames neemt af) en dat geldt ook voor het aantal mensen dat dagelijks overlijdt aan corona.

Wormerland is relatief zwaar getroffen, met 6 doden ligt dat op 36 per 100.000 terwijl het landelijk gemiddelde 19 is. Zaanstad zit iets bovem dat gemiddelde. Wormerland is ook de Noord-Hollandse gemeente met de meeste ziekenhuisopnames.

corona zmc 17 april

corona patienten zaan 17 april