8 jaar voor dodelijk ongeval A10

RWS a10 ongeval 23 dec 2018

De 52-jarige Johnny O. uit Krommenie is conform de eis van het Openbaar Ministerie tot acht jaar gevangenisstraf voor doodslag veroordeeld.

De rechter houdt hem verantwoordelijk voor de aanrijding op de ringweg in Amsterdam in december 2018 waarbij de 44-jarige Ronald Dooper uit Wormerveer en de 34-jarige Selena Jance uit Amsterdam om het leven kwamen.

Na zijn vrijlating mag hij vier jaar lang geen motorrijtuig besturen (NU.nl). De Officier van Justitie eiste een rijontzegging voor tien jaar. In de praktijk komt dat ongeveer op hetzelfde neer. O. kan na 2 twee derde van zijn straf en na aftrek van voorarrest in begin 2024 vrijkomen.

De rechter ging mee met de versie van het OM dat de verdachte bewust op de motor is ingereden. Volgens getuigen heeft de verdachte twee keer geprobeerd de motor te raken. Bij de eerste keer heeft de auto de motor geraakt, maar is het de bestuurder gelukt de motorfiets overeind te houden. De tweede keer ging de motor onderuit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>