Over twee weken doet de rechtbank uitspraak tegen de 52-jarige Johnny O. uit Krommenie. Het Openbaar Ministerie houdt hem verantwoordelijk voor een aanrijding op de ringweg in Amsterdam in december 2018 waarbij de 44-jarige Ronald Dooper uit Wormerveer en de 34-jarige Selena Jance uit Amsterdam om het leven kwamen.

De officier van justitie eiste acht jaar gevangenisstraf voor doodslag en een rijontzegging voor tien jaar. Volgens het OM heeft de verdachte bewust op de motor ingereden.

Volgens getuigen heeft de verdachte twee keer geprobeerd de motor te raken. Bij de eerste keer heeft de auto de motor geraakt, maar is het de bestuurder gelukt de motorfiets overeind te houden. De tweede keer ging de motor onderuit. Het OM:

“Uit verklaringen van de verdachte en meerdere getuigen, waaronder de dochter van de verdachte die naast hem in de auto zat, zou een motor die werd bestuurd door de 44-jarige man de auto van de verdachte hebben afgesneden bij het Coenplein op de ringweg van Amsterdam. Of de motorrijder heeft doorgehad dat hij de auto afsneed is niet vast te stellen. De 52-jarige verdachte schrok van de actie van de motorrijder, moest remmen en raakte daarbij de vangrail.”

De officier van justitie:

“Als je bewust instuurt als automobilist op een motor dan kan het niet goed gaan. Dan neem je op de koop toe dat er een aanmerkelijke kans is dat het verschrikkelijk mis gaat. En dat is helaas ook gebleken.”

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat er contact is geweest tussen de rechter voor- en zijkant van de auto en linker koffer van de motor.