Aantal Zaanse corona-sterfgevallen stijgt naar 45

Vandaag, 28 april, is er net als gister één nieuw sterfgeval aan corona in Zaanstad gemeld . Het totale aantal overlijdensgevallen in de Zaanstreek komt daarmee op 45.

Van de overledenen komen er 38 uit Zaanstad, 6 uit Wormerland en één uit Oostzaan.

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen coronapatiënten bleef met 133 gelijk. Dat aantal stijgt in de laatste week nauwelijks meer. 104 patiënten komen uit Zaanstad, 18 uit Wormerland en 11 uit Oostzaan.

In het ZMC zijn 17 corona-patiënten opgenomen (stand 28 april). Dat aantal daalt al drie weken lang.

Het aantal geregistreerde besmettingen in de Zaanstreek is al sinds bijna een week stabiel, nu zijn het er 321 in Zaanstad, 41 in Wormerland en 26 in Oostzaan.

Sterfgevallen

Zowel vandaag als gister kwam er een ‘Zaans’ sterfgeval bij, het aantal nam licht toe vanaf 17 april. Daarvoor steeg het sneller. Het aantal daadwerkelijke overlijdensgevallen is hoger – volgens het CBS misschien wel twee maal zo hoog – maar alleen mensen die positief getest zijn op corona komen in deze onderstaande cijfers voor. In Nederland worden vanaf begin april minder nieuwe sterfgevallen per dag geregistreerd.

corona doden zaan 28 april

Ziekenhuisopnamen

Het aantal Zaankanters dat in het ziekenhuis is opgenomen met corona is sinds 24 april stabiel: 133 (104 uit Zaanstad, 18 uit Wormerland en 11 uit Oostzaan). In de onderstaande grafiek zijn alleen de nieuwe opnames meegenomen. De laatste 4 dagen dus niemand meer, dat in tegenstelling tot de eerste weken van april.

corona patienten zaan 28 april

Het aantal corona-patiënten in het ZMC neemt af. Vandaag is dat nog 17.

zmc 28 april

Bronnen: RIVM, ZMC, CBS.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *