Acht Zaanse jongeren maken Zaans Erfgoed-animatiefilm 

Ontwerpteam

Mirthe, Madeleine, Jalien, Noa, Kathleen, Jara, Gijs en Joseph vormden 2 avonden en vier dagen lang het FluXus Productieteam.

De Zaanse jongeren brachten hun eigen talent en tijd in, om een film te maken die aan de Zaanse basisschoolleerlingen laat zien dat wij op het alleralleraldermooiste plekje op de aardbol wonen.

En heel misschien zelfs wel op het allerbijzonderste.

Wij kunnen de film hier beschrijven, en de bevlogen begeleiding van Linda, Monique, Mark, Olivier en Sander. De bijdragen van Stijn, Lila en Israa en we kunnen verhalen over het allerallerfijnste script van Hans-Ewout…

Maar liever laten we je zien waarom je keihard aan het werk mag: hup! Ga vissen in de Zaan!

En voor wie er geen genoeg van kan krijgen: de maak-video:

Vandaag ging de animatiefilm ‘Vissen in de Zaan’ in première tijdens de presentatie van het nieuwe Zaanse Cultuurmenu aan de basisscholen. ‘Vissen in de Zaan’ is een korte animatiefilm over Zaans Erfgoed gemaakt in opdracht van het Erfgoedmenu voor het basisonderwijs. Het script werd geschreven door Hans Kuyper. De productie was in handen van het FluXus Productieteam, een team samengesteld uit talentvolle jongeren begeleidt door FluXus docenten.

 

 

4 Reacties op Acht Zaanse jongeren maken Zaans Erfgoed-animatiefilm 

  1. dirk says:

    TOPPIE !!!

  2. Judith says:

    Wat een prachtig filmpje, heel mooi gedaan!

  3. Wat een goed idee, om zaanse jongeren een film over zaans erfgoed te laten maken. Ze worden zich gelijk bewust van de historie en kijken daarom anders naar de streek waar ze wonen.

  4. Marguerite van der Noordaa says:

    Wat een mooie animatiefilm. Boeiend om naar te kijken en luisteren. En…ik heb er ook watvan opgestoken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>