Is geen nieuws ook nieuws?

Het ‘geen nieuws’ van vandaag is dat in de afgelopen week (1 t/m 7 juni) geen sterfgevallen aan corona in de Zaanstreek zijn gemeld en dat er ook geen nieuwe patiënten in het ziekenhuis zijn opgenomen.

De laatste nieuwe opname dateert van 30 mei, het laatste sterfgeval van 26 mei. In het ZMC zijn nog wel drie patiënten met corona opgenomen.

Het aantal besmettingen loopt nog steeds op (nu 500 in de hele Zaanstreek), omdat er meer getest wordt. Vanaf 1 juni kan iedereen met klachten getest worden.

Hieronder de ziekenhuisopnames en overlijdensgevallen per week. Het aantal daadwerkelijke overlijdensgevallen kan hoger liggen omdat niet iedereen getest is.

zaanstreek corona week 7 juni 2

De onderstaande grafiek is op dag-basis en bevat ook het aantal mensen dat met corona in het ZMC is opgenomen.

zaanstreek corona 7 juni

De gegevens over heel Nederlandse laten ook zien dat het virus op de terugtocht is. Gemiddeld overleden er vorige week nog maar 5 mensen per dag (dat wordt in de loop van deze week naar boven bijgesteld omdat niet alle sterfgevallen meteen worden gemeld). De week ervoor was dat 12 en de week daarvoor 17. Tijdens het ‘hoogtepunt’ (eind april begin mei) overleden er meer dan 160 mensen per dag aan corona in Nederland. Vandaag werden er 2 nieuwe doden gemeld, het laagste aantal tot nu toe.

Bronnen: RIVM. ZMC, CBS