Asiel-boot Achtersluispolder 31 augustus dicht

zaanstad_dsc4006_locatie

De opvang voor 600 asielzoekers die thans in de Achtersluispolder aan Rijshoutweg is gevestigd zal uiterlijk 31 augustus 2017 sluiten.

Zo’n 300 asielzoekers worden nu in een hotelboot 300 opgevangen, op de wal zijn ook 300 opvangplaatsen. De opvanglocatie is z’n 2,5 jaar in bedrijf geweest.

Deze POL (Proces Opvang Locatie) waar asielzoekers gehuisvest worden in de eerste fase van de asielprocedure is één van 45 centra die het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) gaat sluiten. Bij de 18 overblijvende centra wordt de capaciteit verkleind. Het aantal beschikbare opvangplaatsen wordt teruggebracht naar 31.000.

Het Asielzoekerscentrum Saendenborch dat in het centrum van Zaandam zou komen (hoek Rustenburg . Stationstraat), gaat niet door.

Eerder schreef de Orkaan over de plannen, komst van de POL, het onderzoek naar een permanente vestiging, de bouwtekeningen, de kosten en het eenjarig bestaan.

foto: website COA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>