Beatrixbrug: hier opstappen voor Zaanferry

De plek was er al. Maar de bebording ontbrak. Passagiers die met de Zaanferry richting Zaanse Schans en Wormerveer wilden, begonnen hun reis in Zaandam met een puzzeltocht.

De Zaanferry-zuil stond nog op de oude plek bij het parkeerterrein aan het begin van de Westzijde. Gister werd de zuil verplaatst naar de nieuwe plek.

Vincent Lee van rederij Lee die de vaart richting Zaanse Schans erin houdt, was er ‘doodziek’ van dat hij weken op de verplaatsing van de zuil moest wachten.

Volgens de woordvoerder van wethouder Gerard Slegers (CDA) waren ’technische problemen’ er de oorzaak van dat Zaanstad de zuil nog niet op de Beatrixbrug had gezet. Donderdag 27 april zou dat in orde komen. Wij fietsten langs en zagen dat het inderdaad gebeurd was. Top!

Lees hier:

Deel dit artikel:

14 reacties

 • Geweldig..hopelijk wordt het elke dag druk aan boord

 • Hans Dekker

  En in Wormerveer?

 • hans van rheenen

  Die actie was een tamelijk zware geboorte (om technische redenen) …

  VRAAG: Zijn jullie van De Orkaan óók even in Wormerveer gaan kijken?

  Daar stond tot voor kort precies zo’n mooie groene zuil, alhoewel de Lee-Ferry daar nu niet meer naar toe vaart (in de Zaanbocht richting Kerkstraat).

  Eigenlijk moet die zuil nu ook verwijderd en bij de nieuwe opstap geplaatst zijn, zou je toch hopen. Bij de gemeente zijn ze toch niet helemaal van lotje getikt,
  of hebben ze weer een andere uitvlucht dat ze dááraan niet hebben gedacht.

  TIP voor de gemeente: wanneer er ergens nog zo’n zuil over is, zet hem dan op de Zaanse Schans maar dan in tenminste ook enkele vreemde talen, óf stuur de kapitein van de kleine elektrische Lee-boot op een snelcursus talen, want hij beantwoord alle vragen van de toeristen alleen maar in het Zaans.

 • Carolien Hoogenhout

  Kan bij de Zaanse Schans, op de grote steiger bij de zaagmolen, ook een bord met een pijl naar de opstapplaats en vertrektijden? Er wordt vaak naar gevraagd in onze winkel.

 • Judith Friso

  Ach ja, en bij de westzijde stonden op Koningingsdag -tig mensen te wachten om gezellig naar Amsterdam te varen…..bootje kwam dus niet😶. Nergens geen aan- of afkondiging, niks niet. Kunnen ze een keer geld verdienen varen ze niet 😔

  • Berlinda van Dam

   De Zaanferry vaart alleen van donderdag t/m zondag.

  • hans van rheenen

   Judith …

   Met ietwat sarcasme kun je proberen als volgt mee te rekenen;

   In het Ferry-verhaal staat, dat er voor iedere vaargast per ticket ca. € 45,- door onze gemeente moet worden bijgelegd via subsidie. De vaargasten zèlf betalen slechts € 7,50.

   Iemand in het gemeentehuis rekent nu klaarblijkelijk? als volgt: “hoe minder het aantal vaargasten, des te goedkoper het is voor de gemeente”. Er wordt dus àlles aan gedaan om het aantal vaargasten zo laag mogelijk te houden.

   Kun je me volgen?

 • De Orkaan

  Koningsdag voer de boot niet. Klopt, dat was een woensdag en de boot vaart vanaf donderdag t/m zondag.

  Zijn we in Wormerveer wezen kijken? Deze week nog niet. Maar de boot vaart daar wel degelijk naartoe, en legt aan bij café Sman (halte verplaatst ivm sloop Zaanbrug). Kijk bij dienstregeling: https://www.zaanferry.com/dienstregeling/

  Hoe minder passagiers hoe voordeliger voor de gemeente? Onjuist. Klik op de link: Zaanstad betaalt vast bedrag, dus als er minder passagiers zijn, gaat de subsidie per kaartje juist omhoog.

  • hans van rheenen

   Dat was dus een sarcastische opmerking mijnerzijds …

   omdat het erop lijkt, dat er àlles aan gedaan wordt om deze rederij in de wielen of de schroef te varen. Zoveel pech kun je als ondernemer toch niet tegelijk verdragen.

   Vandaag weer voornamelijk een lege Elly-boot, héén en wéér!

 • H. Verkade

  En waar kan je instappen als je naar Amsterdam Centraal wilt?

 • Adriana Schouw

  Hoe komen mensen met een (elektrische) rolstoel eigenlijk aan/van boord?

 • hans van rheenen

  Na tientallen opmerkingen en vragen en meerdere topics over de Ferry-boot …

  moge wel duidelijk zijn dat het Ferry-aanbod dringend onder een grotere kritische loep genomen moet gaan worden, òf men inderdaad eraan moet gaan wennen, dat aan het einde van dit seizoen 2022 de vaarpret voorbij is.

  Nog één tip: het moeten betalen met cash is nog een dingetje.

  Ik zal de mooie Lee-boot “Elly Glasius” gaat missen, tenzij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *