Bibob onderzoek: positief advies voor bouw Moskee Assendelft

Omwonenden van het stuk grond van aan de Omweg waar de Stichting Ar-Rahma en Kleurrijk Saendelft een moskee willen bouwen, ontvingen een brief. 

Daarin stond de positieve uitkomst van het Bibob onderzoek dat uitgevoerd werd naar de alle (financiële) transacties en de antecedenten van betrokkenen.

Er zijn geen strafbare feiten aangetroffen, er is voldoende geld en de stichting laat zich niet in met ‘religieuze stromingen met vrijheidsbeperkende activiteiten’.

Wij bellen met Nordin Nassla van Stichting Ar-Rahma en Kleurrijk Saendelft en vragen of het een opluchting is. Dat is het niet direct:

‘Niet zo zeer een opluchting, maar we zijn blij met de uitkomst. Wij hebben geen onderzoek nodig om te weten dat wij hier integer instaan. We hebben meegewerkt, hebben alles geleverd en we zijn transparant geweest. We twijfelen niet aan onszelf. Wel is het fijn dat dit naar buiten komt.’

Er is veel over de plannen te doen geweest, bewoners hebben zich op bijeenkomsten en op sociale media tegen de bouw uitgesproken. Diverse partijen hebben (vooral in verkiezingstijd) gesuggereerd dat de bouw kon worden tegenhouden.

Een omgevingsvergunning is aangevraagd op 11 juli, er kan daarop bezwaar worden gemaakt (tegen het ontwerp, maar niet tegen de moskee).

Lees hier de hele brief die naar de omwonenden is gegaan

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *