In september vorig jaar luidde het bestuur van festival BouleVaart de noodklok: zij zouden stoppen omdat ze gedemotiveerd zijn door de strijd met de vergunningsafdeling en de financiële druk. 

Toch leek toen de deur voor een later moment nog op een klein kiertje te staan. Ze meldden: ‘Onze hoop gaat uit naar betere tijden en omstandigheden, samenwerking met de gemeente in plaats van ontmoediging.’ 

Het rapport ‘Mogelijk maken van evenementen’ is klaar en ook al gepresenteerd aan organisatoren van evenementen. De Orkaan heeft er meerdere keren om gevraagd, maar Zaanstad blijft erop zitten: ‘niet openbaar’. UPDATE: vanmiddag – 24 april 2024 – werd dat rapport openbaar na ruim anderhalve maand op het bureau van wethouder Breunesse te hebben gelegen.

Die hoop heeft het bestuur inmiddels laten varen, zo meldt het bestuur bestaande uit Renee Vrijman, Ria Snijder en Tineke Alberts: 

‘De inspanningen om aan de eisen van de gemeente te voldoen zijn steeds tijdrovender, kostbaarder en frustrerender geworden voor het bestuur en alle betrokkenen.’

Het bestuur bedankt iedereen die betrokken was. 

Door: Merel Kan, info bericht bestuur Boulevaart aan betrokkenen. De foto boven komt van de Facebookpagina van BouleVaart.