Brainstormen tegen Zwarte Piet

Op zondag 2 september wordt een brainstormbijeenkomst georganiseerd “ter voorbereiding van actie tegen de publieke omroep NTR en het Sinterklaasjournaal”.

Organisator ‘Doorbraak’ wil ook andere activisten tegen Zwarte Piet uitnodigen om te brainstormen “over een strategie om de NTR verder onder druk te zetten, bedoeld om de racistische blackface-figuur voortaan uit het Sinterklaasjournaal te verbannen”.

Volgens activist Harry Westerink van Doorbraak “blijft het noodzakelijk om ter plekke, tijdens de intochten in november, te protesteren tegen het Zwarte Piet-racisme.” Het hoogtepunt van de NTR-verslaggeving is uiteraard de intocht in Zaanstad.

Via de website van Doorbraak kan je je opgeven, de plek wordt alleen aan degenen die zich aangemeld hebben bekend gemaakt. Wij zouden graag weten wat de activisten hersenstormend bedenken, maar helaas:

“Journalisten en mensen die niet willen bijdragen aan de strijd tegen Zwarte Piet, zijn niet welkom op de bijeenkomst.”

Foto boven van Gemeentearchief: bezoek van Sinterklaas en Zwarte Piet aan de Katholieke school in de Oostzijde (gedateerd: 1935-1940).

Deel dit artikel:

18 reacties

 • C.v.d.weteringh

  Zwarte Piet moet blijven

 • Zeer goed initiatief.
  Ik heb me al aangemeld.
  Ik doe het nu weer.

  Met vriendelijke groet,

  Augustine Niaré

 • hans van loo

  Ach…..wat jammer nou.Brainstormen okay.Doe het over iets zinnigs.Dan het geleuter over Zwarte Piet.

 • Jaap

  Zeg,zullen we nu eens ophouden hierover ?
  Of zullen we de kinderen ook eens bij de discussie betrekken ?
  En dan bedoel ik niet alleen de kinderen van ouders uit de drammerige ” sowieso tegen ” kant maar gewoon willekeurig op de schoolpleinen.
  Trouwens, discussies zijn alleen discussies wanneer de partijen naar elkaar luisteren hoor !

 • Jaap

  Alleen deze al :

  “Journalisten en mensen die niet willen bijdragen aan de strijd tegen Zwarte Piet, zijn niet welkom op de bijeenkomst”

  Lekkere lui zeg.

 • Mafkezen!! Die wat aan echte slavernij welke er nog dagelijks is!! Maak je daar druk om

 • Klaas struik eelde

  Wel raar dat er maar over door geramd wordt net kleine kinderen die hun zin niet kunnen krijgen in de zak van piet ermee en trut naar spanje

 • Grace

  Als iedereen die tegen een Hollands kinderfeest zijn nu eens 3 weken op vakantie gaat ten tijde van de sinterklaastijd dan hebben ze er ook geen last van en kunnen diegene die er wel plezier aan beleven ongestoord genieten.!en ga eens de strijd aan tegen echte nare dingen, drugsdealers bv.

 • Andre van Beveren

  Wat een mafkezen. Racistisch gedoe, ’t mocht wat. Wat te denken van het verhaal van het hulpje dat door de schoorsteen komt en daardoor ‘zwart als ROET wordt’.

 • Paladijn

  Hoe gefrustreerd kan je zijn en hoe groot is je minderwaardigheidscomplex als je je aangesproken voelt door een kinderfeest??/?!!!.

  • André van Beveren

   Niks frustratie, niks minderwaardigheidscomplex. Gewoon stompzinnig iets de wereld in slingeren waarvan je van te voren weet dat het discussies oplevert. Alleen dat is al een compliment. Maar wat te denken van die Romeinse Legioenen die van alles en nog wat uithaalden, en de Spanjaarden die in de 80 jarige vrijheidsoorlog van de Nederlanden de vreselijkste dingen uithaalden, uitmoorden van hele dorpen en steden! Gaan we die nu ook aan de schandpaal nagelen?

 • Pieter de Vente

  O nee he. We gaan die idioterie toch niet naar Zaanstad halen he! Gewoon een leuk feest met Pieten.

 • De discussie over de zwarte Piet kan alleen in een samenleving die verzadigd is door welvaart en welzijn. Het is een pervers tijdverdrijf. Waarom niet krachten gebundeld om de duizenden doden, verdronken in de Middellandse Zee, te redden. Wat doen ze aan de verslaafden in Kabul. Ook hier is weer sprake van mensen die liever structuren veranderen dan zakken aanpakken.

 • Luttik

  Ik blijf fan van het Sint Ncolaasmuseum Westzaan!

 • Hans

  Ik ben tegen: Tegen de anti-zwartepietencampagne en tegen de pro-zwartepietencampagne. Voor- en tegenstanders: get over it, punt is al lang gemaakt en ga wat zinnigs doen met je leven!

 • Heijer

  Inderdaad, stop met die onzin. Gekleurde pieten mogen wel, maar zwarte pieten mogen niet? Dat is ook discriminatie. De pot verwijt de ketel dat ie zwa… oeps gekleurd ziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *