Brug Krommenie hele vaarseizoen buiten werking

Sinds oktober 2022 wordt de brug in Krommenie (N203) over de Nauernasche Vaart niet meer bediend. Dat blijft voorlopig zo. Het hele komende vaarseizoen blijft de brug gesloten voor de scheepvaart.

De provincie Noord-Holland zegt meer tijd nodig te hebben “om in detail te onderzoeken hoe het beweegbare deel van de brug moet worden aangepakt om eventueel weer bedienbaar te worden.”

Rond de zomer zijn deze onderzoeken afgerond. Daarna neemt de provincie een beslissing over mogelijke maatregelen.

Deel dit artikel:

13 reacties

 • Jacob Cabida

  Bijna niet te geloven! Waarom moet dit allemaal zolang duren! Het is dat ik er niet afhankelijk van ben, anders zou ik nu erg kwaad worden! Je zult maar binnenvaart schipper zijn… Wat ’n gedoe!

 • Natasja Slagt

  Wordt wel een lachertje…
  Eerst de coenbrug die niet meer open mag. Is daar trouwens al een oplossing voor? Volgens mij zijn de 2 jaar al bijna om
  Bernhardbrug vorig jaar hele tijd in storing.
  En daarvoor ook met de sluis wegens gebrek aan goede camera’s.
  Welke brug wordt de volgende?

 • Jan de Vries

  Deze brug had al voor de renovatie van de Velsertunnel vervangen moeten zijn. De Velsertunnel is haast alweer aan een renovatie toe en deze brug ligt er nog steeds. Als D66 politicus daar meermalen vragen over gesteld, heeft helaas niet geholpen. Het brugdek is al lang klaar en ligt op een geheime plek ergens te roesten 🙈

 • Wilhelm Joost

  Wat is dat met Zaanstad en bruggen?

 • Bert Versteeg

  Je kan het ook van de andere kant bekijken, voor het wegverkeer is het een verademing en stroomt nu lekker door.
  Voor de beroepsvaart is het vervelend maar iemand met zeilbootje kan ook zijn mast strijken en onder de bruggen doorvaren.
  Misschien een idee voor het bedrijfsleven om iets te bedenken om masten van zeilbootjes een paar meter te laten zakken, bijvoorbeeld een hydraulische mast zodat de bruggen niet steeds open hoeven voor iemand die voor zijn plezier vaart.

  • Jeroen Brekelmans

   Het continu open staan van de bruggen in de Zaanstreek is een probleem..

   Daarbij hebben we ook nog de spoorlijn welke de stad en dorpen splitst… waar steeds meer verkeer overheen gaat, zowel op het spoor als met de auto en fiets..

   Het begint echt een probleem te worden…

  • Pieter Heine

   Een tunnel voor autos is inderdaad een goede oplossing. Of wellicht In combinatie half verzonken in het landschap een verbinding maken vanaf het einde van de A8 naar de A9. Dat zou toch mooi zijn.

 • Cor Heijne

  Zaanstad geeft liever het geld uit aan processen om gelijk te krijgen wat tegenwoordig ook niet meer luk

 • Pieter Heine

  Kennelijk moet het eerst fout gaan willen ze er wat aan gaan doen. Het is een soort sociaal experiment aan het worden hoe ver de provincie hier kan gaan zonder een oplossing te bieden. Hopelijk zullen er geen slachtoffers vallen.

 • Jaap Meeuwsen

  Voor de duidelijkheid, de bruggen staan niet continue open hoor.
  Soms even vervelend misschien wanneer je het treft maar we leven hier nu eenmaal met water en wegen dus een beetje begrip lijkt mij wel zo ontspannend.
  Ga lekker even kijken als er wat bootjes achter elkaar door moeten, is een leuk gezicht hoor.
  En zeilschepen de masten ombouwen ? Enig idee wat dat kost ?
  We kunnen ook drijvers onder onze auto’s bouwen, varen we toch gewoon naar de overkant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *