De meest zuidelijke van de twee bruggen in de N203 over de Nauernasche Vaart in Krommenie wordt naar verwachting in de periode 2026-2028 vervangen. Als dat gebeurd is, komt ook voor de tweede brug een nieuw exemplaar.

Volgens de Provincie zijn de beide bruggen “bijna aan het eind van hun levensduur”. Dit werd trouwens ook al in 2018 gemeld, maar hun leven is dus nog even gerekt. De bruggen doen het al een tijdje niet meer. Reparatie is niet meer mogelijk, heel af en toe mag de brug nog open.

De zuidelijke brug wordt vervangen door een brug die twee keer zo breed is waardoor verkeer van beide richtingen over deze nieuwe brug kan rijden. Daarna moet de noordelijke brug worden vervangen. Beide bruggen worden een aantal meters opgeschoven volgens de Provincie, “zodat ze in lijn liggen met de naastgelegen spoorbrug en schepen eenvoudiger de nieuwe bruggen kunnen passeren.” Toen in 2015 (!) de plannen voor vervanging bekend werden lag Forbo dwars omdat het bedrijf slechter bereikbaar zou worden. Maar de nieuwe ‘nieuwe’ bruggen liggen dus kennelijk wat gunstiger voor het bedrijf.

Inloopbijeenkomst

De provincie Noord-Holland houdt samen met het ingenieursbureau Arcadis op 7 februari 2024 een inloopbijeenkomst. De bijeenkomst is in de Groote Weiver (Industrieweg 1a) in Wormerveer en duurt van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Door Piet Bakker. Bronnen: eerder nieuws op De Orkaan en website Provincie.