Burgemeester Hamming handhaaft op nachtopening horeca

Burgemeester Jan Hamming van Zaanstad heeft aangekondigd te zullen handhaven bij horecabedrijven die komend weekend na 22:00 uur openblijven.

Dat heeft hij gemeld via zijn Facebookpagina: 

‘Ik heb begrip voor het gevoel van onmacht van de ondernemers. Ik begrijp dat ze liever gisteren dan vandaag open gaan. Maar ik zie ook dat op dit moment alles in het werk wordt gesteld om stap voor stap weer alles te openen. Daarom vraag ik geduld.’ 

Aankomende dinsdag worden er versoepelingen in de corona-maatregelen verwacht, en tot die tijd heeft de burgemeester met andere burgemeesters in de veiligheidsraad afgesproken om acties niet toe te staan: 

‘Wij moeten de wetten, die in Den Haag gemaakt worden, uitvoeren. De gemeente en politie zullen handhavend optreden.’ 

De gemeente heeft contact gehad met Zaanse horecabedrijven en zij zouden begrip hebben voor de situatie. Maar ‘Als tijdens de actie-avond toch wordt geconstateerd wordt er zaken na sluitingstijd geopend zijn zal het handhavingstraject worden gestart met eventuele sluiting als gevolg.’ 

Deel dit artikel:

11 reacties

 • Gaat ie dat dan zelf doen? De politie voert aktie voor een cao en handhaven niet bij de horeca dit weekend. De BOA’s zijn hierin solidair als het goed is.

 • Jaap Meeuwsen

  ( klein ) zielige vertoning gewoon, en dan te bedenken dat ze waarschijnlijk over een paar weken open kunnen.
  En ze schijnen er na twee jaar nog begrip voor te hebben ook.

 • Ruud Keinemans

  ja Jaap jij schijnt alles beter te weten maar betaal jij dan de dwangsommen die de overheid oplegt. Makkelijk praten vanaf de zijlijn, net als je mail naar Horeca versturen dat je ze niet bezoekt als de corona check wordt toegepast. Dat is niet solidair en hou dan ook op over klein zielige vertoning. Wij ploeteren als Horeca wel voort ook zonder jouw steun en alsjeblieft onthoud je van meningen waar je geen verstand of gevoel bij hebt.

  • Jaap Meeuwsen

   Eh Ruud, even verkeerd begrepen.
   Met kleinzielig doel ik op de burgemeesters die besluiten vlak voordat o.a. de horeca waarschijnlijk weer grotendeels open mag nog even te gaan handhaven.

   Overigens, volgens mij is het mijn goed recht niet mee te doen aan een toegangscontrole systeem dat tegen de grondrechten en privacy in gaat.
   Niemand mag van mij eisen mijn medische status te tonen voor toegang.
   Die emails naar o.a. de horeca bevatten alleen maar de vraag of er op QR gecontroleerd wordt en zo ja dat ik dan de betreffende gelegenheid niet zou bezoeken.
   Economie is belangrijk maar niet ten koste van alles.

   Maar ik hoop met u van harte dat dit kabinet eindelijk tot bezinning komt en dat het gezonde verstand terugkeert. Dan neemt hopelijk deze tweedeling af.
   Ook ik kan niet wachten om weer normaal een restaurant of theater in te kunnen maar zolang nog om deze zinloze code gevraagd wordt, helaas.

   Overigens ik weet niet wie u bent en of ik u ook gemaild heb maar ik kan mij niet herinneren antwoord gekregen te hebben.

   • André van Beveren

    Heeft Jaap wel eens in de ziekenhuizen rond gekeken op de Corona afdelingen in de tijd dat het alleen maar Corona was? Dan zou die wel anders piepen. Is er ook zoveel weerstand tegen pokken of malaria vaccinatie? De QR code is ingevoerd ter bescherming, niet ter zake van uitsluiting.

    • Jaap Meeuwsen

     Heeft u wel eens rondgekeken in bijvoorbeeld het v Leeuwenhoek ziekenhuis ? Er stierven in 2020 ruim 47.000 mensen aan kanker of 36.000 aan hart en vaatziekten.
     Gaan wij daar ook de hele samenleving voor platgooien ?
     Ik ben het er helemaal mee eens, een ziekenhuis is nooit een prettige plek.
     Maar goed, het is uw goed recht te denken veilig te zijn met een groen vinkje in de horeca maar u moet wel beseffen dat u net zo makkelijk besmet kunt raken of een ander kunt besmetten ondanks uw groene schermpje, zoveel is intussen wel duidelijk.
     Maar het is net zo goed mijn goed recht om daar niet aan mee te doen, ik benadeel daarmee niemand behalve mijzelf dacht ik zo.
     Maar sinds de invoering van de toegangscontrole is het aantal besmettingen daarna omhoog geschoten, dus wel duidelijk dat ie weinig zin had, gelukkig zijn deze besmettingen een heel stuk minder gevaarlijk, dat blijkt ook wel uit het aantal ziekenhuisopnames, het is daar echt niet meer zo hectisch.
     Maar goed, het lijkt mij verstandig respect te blijven hebben voor ieder’s keuze dan komen we er hopelijk wel uit.

 • Lein Klompmaker

  Jammer dat het weer open gaat. Ik heb echt ontzettend genoten van de rust. Het was de laatste jaren niet meer te harden rondom de Dam. 4 nachten per week niet kunnen slapen van de harde bassen die door je slaapkamer heen denderen. En voor iemand zegt “moet je daar niet gaan wonen” het was vroeger minder en het werd steeds erger en erger, harder en harder en later en later met de gevels vol open en speakers gericht naar buiten. De sluiting vanwege Corona was voor ons een zegen. Net als mijn buurman verhuis ik in de loop van het jaar, mijn andere buren zijn nog op zoek. Ik heb medelijden met de omringende bewoners die niet kunnen verhuizen.

  • Jaap Meeuwsen

   En klagen bij de politie of gemeente over geluidsoverlast helpt niet denk ik Lein ?
   Ik vrees het zomaar niet.

   • Adriaan van Tulpenbaard

    Soms als je klaagt meten ze de decibels, maar de bassen en dan vooral de lagere bassen kunnen niet nauwkeurig gemeten worden. De muziek van vandaag de dag heeft veel meer lagere bassen dan de vroegere muziek, en dan met name de rap muziek,het is heel slecht voor de gezondheid en zal je uiteindelijk krankzinnig maken.

 • Homme Heida (BVNL Belang van Zaanstad)

  Het zou erg jammer zijn als door het handhaven van de regels, die binnenkort worden afgeschaald, er toch nog bedrijven failliet gaan in Zaanstad. Hoe verkoop je dat achteraf aan ondernemers en burgers.

 • Peter Roffel

  Onze burgervader is altijd bereid om een feestelijke opening van een drietal horecazaken te verrichten. Nu weten wij waarom, hij kan er nu drie MEER sluiten!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *