By Night: ‘Nacht van de Nacht’ in het Guisveld

Op zaterdag 29 oktober wordt de ‘Nacht van de Nacht’ gevierd in het Guisveld.

Het is volgens organisator Staatsbosbeheer “een spannende vaartocht door het donkere veenweidegebied”. Deelnemers gaan op zoek naar de dieren die ’s nachts in het veld leven en controleren ook of het wel echt donker is (wij denken van niet).

Bij de werkschuur van Staatsbosbeheer zijn er twee kinderactiviteiten: uilenbraakballen uitpluizen en je eigen uilen- of vleermuizenlampion knutselen!

Zaterdag 29 oktober (€12 p.p., kinderen t/m 12 jaar: €7 p.p., incl. verrassing zelfgemaakte lampion e/o zoekkaart), leeftijd: vanaf 6 jaar. De vaartocht duurt: ongeveer 1 uur. Startpunt: Middel 180A, 1551 ST Westzaan. Start vaartocht: 19.30 uur.

Trek stevige schoenen (laarzen) aan en warme waterdichte kleding voor op de boot. Ook geschikt voor mensen met een fysieke beperking, er kunnen zowel rolstoelen als rollators mee op de boot (honden niet toegestaan.)

Meer informatie en aanmelden via: https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/nacht-van-de-nacht-in-de-zaanstreek

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land evenementen georganiseerd in het donker. Honderden bedrijven en gemeenten doven lichten van gebouwen en reclameverlichting. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de achttiende keer georganiseerd. 

Door: Piet Bakker

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *