C-Day in ZNSTD

stembiljet slider

Vandaag is het Cultuurcluster-dag. Tot 21.00 uur vanavond kan gestemd worden bij het referendum over een cultuurhuis naast het station Zaandam.

“Bent u voor of tegen het raadsbesluit om het Cultuurcluster te realiseren”.

Bij het stembureau in het Stadhuis, de beoogde overburen van het cultuurhuis, was al een flink stapeltje stempassen ingeleverd om 8.30 uur, “maar de dag is nog lang” aldus de montere dames van het stembureau.

Het stembureau waar al vroeg de pers aanwezig was, de NOS sprak met Kultuurklutser Jan de Bruin.

Op het stembureau werd wel een misstap van een aanhanger van aktiegroep Kultuurkluster geconstateerd omdat deze het wel een goed idee vond om een stapeltje flyers achter te laten in een stemhokje (en dat is nadrukkelijk verboden). De flyers belandden in de prullenbak.

Het referendum leeft. In de afgelopen week werden de artikelen over het cultuurcluster-referendum ruim 30.000 keer bekeken op De Orkaan. Voor wie het gemist heeft en inspiratie nodig heeft:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>