Corona-uitbraak in Torenerf (Wormer)

In Wormer zijn 21 bewoners van de afdeling intramurale zorg van verzorgingshuis Torenerf besmet geraakt met het coronavirus.

De getroffen bewoners verblijven in isolatie op de eigen kamer en worden verzorgd door zorgmedewerkers die extra beschermende middelen dragen.

De afdeling psychogeriatrie is nog vrij van besmettingen. Door de afdelingen strikt gescheiden te houden en ook medewerkers alleen op een vaste afdeling te laten werken hoopt De Zorgcirkel deze afdeling ‘schoon’ te houden.

De uitbraak vond plaats toen het vaccineren van bewoners afgelopen weekend ingepland stond. Niet-besmette bewoners van de afdeling intramurale zorg en bewoners van de afdeling psychogeriatrie hebben zaterdag 30 januari hun eerste coronavaccinatie ontvangen.

De Zorgcirkel meldde eerder besmettingen in Torenerf in oktober van vorig jaar. Ook waren er toen besmettingen in de vestiging in Zaandam (Saenden).

Evean meldde 26 januari coronabesmettingen in Festina Lente (Assendelft), de Rosariumhorst (Krommenie) en de Lishof (Oostzaan). Het gaat om besmettingen bij bewoners. Over besmettingen bij personeel wordt niet gerapporteerd.

Eerder werden ook besmettingen in Rietvelden en Acht Staten (Wormerveer), Guisveld (Zaandijk) en Oostergouw, Erasmushuis, Nieuw Groenland en Recura (Zaandam) gemeld. Op 27 januari is bij Evean de vaccinatie van bewoners begonnen.

Bij het Pennemes (Zaandam) werd de situatie eind december ‘ronduit zorgelijk’ genoemd. In het Mennistenerf in Zaandam werd eind december gemeld dat er geen besmettingen meer waren.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Frans Davids

    Bij een ongeval wordt bijna altijd vermeld of een slachtoffer gewond is of naar het ziekenhuis moet. Waarom bij deze uitbraak niet vermelden of mensen ook ziek zijn, al dan niet?

  • Elsje van der Veer

    Beste meneer, mevrouw,
    Kan het zijn dat er een relatie is tussen vaccinatie en uitbraak van Corona en sterfgevallen? Graag zou ik een goed onderzoek hiernaar zien!! Temeer omdat bij andere huizen van Evean ook uitbraken zijn na vaccinatie. Ik begreep dat de teller van overlijdens bij de Torenerf nu al op 15 staat!! Worden deze overlijdens en andere reacties op de vaccinatie ook gemeld bij Lareb?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *