Per 1 oktober verlaat Dagblad Zaanstreek het pand aan de Westzijde 23 in Zaandam. Er wordt gezocht naar een ’tijdelijke’ oplossing elders in de Zaanstreek.

Het pand was jaren te koop / te huur maar per oktober is er nu definitief een nieuwe eigenaar voor het ‘Typhoongebouw’.

Waarnemend hoofdredacteur GerBen van ’t Hek zegt tegen De Orkaan dat de krant nog even hoopte te mogen blijven aan de Westzijde, maar omdat dat niet lukt, is de krant op zoek naar een tijdelijke oplossing. “Verhuizing naar de Basisweg is niet aan de orde.”

Die angst was niet geheel ongegrond omdat eigenaar TMG niet alleen het hoofdkantoor in Alkmaar sloot maar ook enkele regiokantoren wilde sluiten. De centrale redactie is inmiddels wel naar het Telegraaf-hoofdkantoor aan de Amsterdamse Basisweg verhuisd. Sinds vorige maand heeft TMG een nieuwe eigenaar: het Belgische Mediahuis.

Van ’t Hek wil graag tips over een nieuwe plek voor de redactie. Wij dachten het pand van De Saenkanter, dat komt spoedig leeg. Of de Big Bazar (zie comments), dan hoeven de redacteuren alleen maar de straat over te steken.

Het gebouw werd eind jaren vijftig gebouwd op de hoek van de Zeemansstraat en de Westzijde. Daarvoor stond oop deze plek comestibleswinkel De Toko. Hieronder de sloop (foto gemeentearchief, ook foto boven).

Het Typhoongebouw voor de verbouwing.

Dagblad Zaanstreek, gebouw heeft andere entree gekregen (en is te huur, 2016). Foto: Google Streetview.

Het raam aam de kant van Zeemansstraat bij nacht: Typhoongebouw (foto De Orkaan).