Corine de Vries wordt per 1 maart de nieuwe hoofdredacteur van Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad en Gooi- en Eemlander.

Eerder was De Vries 10 jaar adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant. Bij deze krant werkte ze 24 jaar, in het begin van deze eeuw ook als correspondent in Moskou. Vorig jaar stapte ze over naar de overkoepelende uitgever DPG (De Persgroep) om daar ‘Managing Editor’ te worden.

De Vries stapt nu dus over naar de concurrent, de ook van oorsprong Belgische uitgever Mediahuis. Zij volgt Hugo Schneider op die met pensioen gaat.

Schneider trad in oktober 2017 aan als hoofdredacteur nadat hij lang adjunct was geweest. Zijn benoeming volgde een ‘hoofdredacteur-loze’ periode van een half jaar nadat Arjan Paans door de redactie was weggestuurd. Paans verloor het vertrouwen van de redactie nadat hij ingestemd had met het ontslag van 45 redacteuren en daarmee akkoord gegaan was met het plan om de kranten om te vormen tot ‘kopbladen’ van De Telegraaf die voortaan voor het landelijke en internationale nieuws zou zorgen. Paans werd op 1 juli 2016 hoofdredacteur. De vorige hoofdredacteur, Mike Ackermans, moest in december 2013 het veld ruimen na een conflict met de redactie.

Schneider is verantwoordelijk geweest voor de ‘integratie’ van edities, zo zijn de redacties van Dagblad Waterland en Dagblad Zaanstreek samengevoegd, ook online is er één editie Zaanstreek/Waterland.

In juli 2017 werd het TMG-concern na een strijd met John de Mol overgenomen door het Belgische Mediahuis.

De Vries zegt in Villamedia dat ze bij alle kranten ‘web first’ wil gaan werken (“ondertussen er goed op lettend dat we de papieren krant niet gaan verwaarlozen”).

Hier (bijna) alles wat wij schreven over het Noordhollands Dagblad. De foto haalden we van Linkedin.