Motie van wantrouwen voor NHD-hoofdredacteur Paans

De positie van hoofdredacteur Arjan Paans van de regionale kranten van het Telegraaf-concern lijkt onhoudbaar te zijn geworden.

Met 182 stemmen voor werd een motie van wantrouwen aangenomen waarin werd gesteld Paans niet meer het vertrouwen van de redactie heeft.

UPDATE 2/2/2017: Paans zegt in het Noordhollands Dagblad dat hij niet opstapt: “Ik ben slechts de boodschapper van het slechte nieuws”. Het wantrouwen is volgens hem “onterecht”.

Vanmiddag (1 februari)  kwam de plenaire redactievergadering van de kranten (Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad en Gooi- en Eemlander) bijeen om de positie van Paans te bespreken.

Om 16:30 werd de motie van wantrouwen aangenomen, een quorum van 171 redacteuren (uit 257) was nodig om de stemming statutair rechtsgeldig te laten zijn.

De positie van Paans was wankel aldus Villamedia “omdat hij instemt met het plan van de directie van Telegraaf Media Groep om 45 banen te schrappen op de redactie. De hoofdredacteur zegt dat hij met minder mensen toch goede regionale kranten kan maken. Zijn opstelling heeft een schok veroorzaakt op de redactievloer.”

Voorzitter Peter Schat van de redactieraad zegt tegen het vakblad: “Het leiderschap van Arjan als hoofdredacteur is onder druk komen te staan. In directe dialoog met de redactie kan hij uitleggen hoe het sinds zijn aantreden op 1 juli vorig jaar rond de reductie is gegaan.”

De redactieraad is bang voor een afbraak van de regionale dagbladen en het opgaan in één organisatie met Telegraaf. Redacteuren deden verslag van de plenaire vergadering via Twitter:

Paans werd op 1 juli 2016 hoofdredacteur. De vorige hoofdredacteur, Mike Ackermans, moest in december 2013 het veld ruimen na een soortgelijk conflict met de redactie.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *