Dagblad Zaanstreek Waterland?

De nieuwe hoofdredacteur Hugo Schneider kondigde het al aan: het Noordhollands Dagblad krijgt minder edities. Eén van de kandidaten voor opheffing of samenvoeging is kennelijk Dagblad Zaanstreek.

Vandaag kondigde de krant een gezamenlijke uitgaanskalender aan voor de ‘regio’ (Waterland, Amsterdam-Noord en de Zaanstreek). Een voorbode van verdere samenwerking?

Eerder werden de redacties van beide edities al samen gehuisvest op de nieuwe locatie van het NHD in de Zaanstreek aan de Vermiljoenweg/hoek de Weer. In plaats van de 45 ontslagen verdwijnen er ‘maar’ 25 banen bij de regionale kranten. Dat moet worden opgevangen door meer samen te werken en/of meer materiaal uit de Telegraaf te gebruiken.

De gezamenlijke uitgaansagenda (drie dagen per week) verscheen vandaag voor het eerst: drie keer Purmerend, een keer Edam, twee keer Amsterdam-Noord, en vier Zaanse tips.

Deel dit artikel:

10 reacties

 • bevalt me niks, deze ontwikkeling. NHD kan straks de deur uit denk ik. Belang van de Orkaan wordt steeds groter zo.

 • joop tralala

  Heb al ogezegd. Overgenonmen berichten uit de sensatiekrant De Teletubbiegraaf zit ik niet te wachten. Lees liever een echte krant.

 • Jos

  De ooit zo machtige Typhoon gedegradeerd tot een duur betaalde folder

 • JK

  Ja, vandaag stond er een parkeerprobleem in Alkmaar in het katern regionieuws, nu is dat sowieso al niet echt nieuws, maar voor mij in Alkmaar al helemaal niet.
  Dan toch maar een betaalde Orkaan?

 • A. Harmens

  De keuze van TMG is vooral ingegeven door bedrijfseconomische redenen. Wat de lezer wil is ondergeschikt. Die zal zijn of haar lidmaatschap opzeggen vanwege te weinig lokaal nieuws, waarop er weer een reorganisatie nodig is vanwege een dalende oplage. Enfin, de bekende vicieuze cirkel. Misschien had TMG beter kunnen kiezen voor een vlucht naar voren door juist meer lokaal nieuws te brengen. Daarbij had men samenwerkingsverbanden met lokale partijen kunnen aangaan. Met lokale websites, bijvoorbeeld.

 • Joop

  Nou tabé dan, ik groet u en kom nimmer meer terug

 • Dagblad Zaanstreek begon mij toch al steeds minder te bevallen. Er staat soms meer nieuws in van buiten de Zaanstreek dus samengaan lijkt me dan ook niet nodig.

 • Bert Braspenning

  Ben alleen geïnteresseerd in de Zaanse editie met sportnieuws en overlijdensberichten, de rest gaat zo de prullenbak in. De krant is veel te duur en brengt veel te weinig nieuws uit de Zaanstreek en te weinig sportnieuws uit Noord-Holland. De huis aan huis bladen zijn inmiddels veel interessanter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *