De bezorgers van De Orkaan wensen je het beste! (video)

Sinds we op 5 februari 2014 digitaal zijn opgestaan hebben wij je – ja jou! – verrast met 17514 doorwrochte, spannende, historische, feitelijke, eerlijke, valse, lieve, ontroerende, vooringenomen, geinige, scherpe, sociale, koddige stukken. In 2022 waren dat er gemiddeld zo’n acht per dag! 

Het afgelopen jaar hebben Zaanstad en Wormerland hun voorkeur voor De Orkaan uitgesproken, waardoor we de uitzendlicentie van de streek kregen. Dat is een verantwoordelijkheid.

We werkten aan verbreden en verdiepen, brachten meer 112-nieuws, deden meer aan sport (niet fysiek, dat hebben we écht nooit beloofd), organiseerden een serie Orkaan-Cafés, De Versjeskade, werden getroffen door een borsten- en billenban, zijn gedigitaliseerd het archief in gegaan. We werkten mee aan De Grote Zaanse Geschiedenisquiz, presenteerden de OEN, en onze geweldige voorzitter Jan Lapère ontving, bij het ontsteken van de Kaaijkster, de Zaanse Erepenning uit handen van burgemeester Hamming. Minder zichtbaar gingen we op zoek naar mensen die ons konden aanvullen. We betrokken een heuse redactieruimte aan de Houthavenkade, investeerden in trainingen, apparatuur en handige zaken (recent een printer, een podcast-set en gele hesjes!) en sparen nu voor zo’n handdoek-apparaatje voor op de wc. Ook sleutelen we aan KortZaans (we lanceren binnenkort de app!), staat een gloednieuwe Junior-redactie in de steigers en bouwen we aan de nieuwe website.

We hebben het afgelopen jaar veel werk verzet, en daarbij genoten van alles wat deze gruwelijk mooie streek ons voorschotelde. Vandaag lieten we, behaaglijk voor het kacheltje, wat 2022-beelden langskomen:

We wensen jou – ja, jou!- al het goede toe voor 2023 (en natuurlijk een prima uiteinde!)

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Dino Zuurders

  Al het beste voor het komende jaar.
  Gelukkig geen bezorger aan de deur met een kaartje en een pinautomaat 🙂

  Wel een donatie gedaan en komt het handdoek-apparaatje hopelijk wat dichterbij.

  ps. Wanneer starten de radio uitzendingen??

  • De Orkaan

   Dino! Jouw bijdrage draagt bij aan de hygiënische professionaliseringsslag ter redactie. Hierdoor daalt het ziekteverzuim en stijgt de productiviteit, waardoor ook de kwaliteit van de output beter geborgd zal zijn. Dank je wel!
   Voor wat betreft je vraag: lineaire radio gaan we niet maken. We zetten komend jaar wel in op meer podcasts. https://soundcloud.com/de-orkaan

  • “Bezorger met een kaartje en een pinautomaat” ?

   Hoezo pinautomaat?

   De bezorger die mij dagelijks de krant brengt is van harte welkom om een kaartje af te geven met allerlei beste wensen en deze bezorger krijgt van mij een dikke bonus, in biljetten die je vast kan houden! Hij heeft dit verdiend door voor dag en dauw en in weer en wind een stuk bedrukt papier in mijn brievenbus te proppen.

   Neemt niet weg dat ik iedereen bij de Orkaan ook het beste wens, inclusief alle lezers.

   Ik moet echter de eerste bezorger van de Orkaan nog tegen komen die de elektronische editie niet kan bezorgen omdat het min vijf is en het heeft geijzeld 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *