DENK-voorman Kuzu in moskee Poelenburg (maar wij mogen niet naar binnen)

Het stond toch echt op de Facebook-pagina van DENK: zaterdag 24 februari zal Tunahan Kuzu Zaanstad bezoeken van 16:00 tot 18:00. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Meld u dan nu aan via Zaanstad@bewegingdenk.nl! Voorafgaand aan de bijeenkomst krijgt u per e-mail een bevestiging en de locatie toegestuurd.”

Braaf en oppassend als wij zijn, hebben we ons meteen aangemeld. Maar Elif Hotaman, vierde op de lijst van DENK, wil ons niet op bezoek hebben: “Vanwege het feit dat dit een besloten evenement is (voor leden en vrijwilligers), kunnen we uw aanmelding helaas niet goedkeuren.”

Dat van het ‘besloten evenement’ heeft Elif er even zelf bij bedacht, en dat het goedgekeurd moest worden wordt ook nergens vermeld. Hieronder het Facebook-bericht.

Liever geen pottenkijkers bij DENK, en de locatie mogen we ook niet weten. Gelukkig hebben we vrienden op de gekste plekken. Eén van hen stuurde ons de echte uitnodiging. Het is dus een ‘Algemene Ledenvergadering’ in de Sultan Ahmet Moskee in Poelenburg.

Gedempte Gracht

Elif Hotaman had wel een troostprijs voor ons: “Als u toch met meneer Kuzu zou willen spreken, kunt u vanmiddag tussen 12:30-14:00 met hem spreken op de Gedempte Gracht. Daar zullen wij met z’n allen staan.”

Het is het tweede bezoek van Kuzu aan de moskee, ook de eerste keer was de pers niet welkom.

De Sultan Ahmet Moskee is onderdeel van Diyanet, het Turkse Presidium voor Godsdienstzaken dat valt onder het ministerie van Algemene Zaken, en dus onder de Turkse premier Erdogan. Alle imams die via het directoraat worden opgeleid zijn overheidsdienaren. In Nederland vallen de moskeeën onder de Islamitische Stichting Nederland, de Nederlandse tak van Diyanet.

O ja… Zaanstad is van ons allemaal.

Foto boven: Kuzu met de lijsttrekker voor Zaanstad Şebnem Pancar

Deel dit artikel:

9 reacties op DENK-voorman Kuzu in moskee Poelenburg (maar wij mogen niet naar binnen)

 1. Dwarsligger schreef:

  Gefeliciteerd Orkaan. Jullie behoren tot de ‘mainstreammedia’ die de Denk’s en de Bij1’s zo wantrouwen! (Waar heb ik dat eerder gehoord dat de pers niet te vertrouwen is?)

 2. hans van loo schreef:

  Hoezo verbinden….? Is daar wel behoefte aan? Of is het alleen maar komedie? Doen alsof.
  Al vraag ik me ook af in hoeverre een algemene ledenvergadering voor “Jan en Alleman”toegankelijk hoort te zijn.

  • Peter Blokker schreef:

   toch willen ze verbinden, alleen ze willen je verbinden met Erdogan en als je het daar niet mee eens bent, ja dan ben je niet welkom, logisch toch?

 3. Egbert Visser schreef:

  Dit is nu het gevaar van een Turkse partij in Nederland. Gelukkig hebben wij in Nederland nog onze vrijheid van meningsuiting en dat moet uiteraard zo blijven maar een Turkse partij zoals DENK ondermijnt onze democratie net zoals muskusratten onze dijken verzwakken.

 4. arie schreef:

  gewoon dood zwijgen dat zooitje

 5. Daans schreef:

  Het blijkt wel hoe de DENKwijze van deze partij is. Hieronder een link van een artikel uit maart 2017 waaruit blijkt dat DENK inderdaad geen liefde heeft voor de vrije pers.

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/03/denk-schaft-de-onafhankelijke-journalistiek-af-en-weigert-gehate-media-instellingen-op-uitslagenavond/

 6. Niceau schreef:

  Valt me nog mee dat die folder in het Nederlands is..

 7. Joop schreef:

  Nou, dat behoeft verder geen uitleg, duidelijkheid alom

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.