Dichtbij.nl gaat dicht

Vandaag is de redactie van Dichtbij Zaanstreek ermee gestopt. Ook is het vanaf nu niet meer mogelijk om te reageren op berichten op de hyperlokale nieuwssite.

Eind vorig jaar maakte eigenaar TMG (ook De Telegraaf, Dagblad Zaanstreek, de Zaankanter) bekend dat het verliesgevende platform zou verdwijnen in de eerste maanden van 2016.

In enkele delen van ons land (Den Haag, Noord-Brabant) gaat Dichtbij overigens wel door. Over hoe het gat opgevuld moet worden in Noord- en Zuidholland werd nog nagedacht.

Redacteur Dewi Oudijk maakte op Facebook het vertrek van de redactie bekend.

dewi

De reactie-optie is met ingang van vandaag uitgezet omdat – volgens de redactie – veel mensen Facebook en andere sociale media gebruiken. Bovendien zou het te veel personeel kosten om de reacties te modereren. Personeel dat er dus niet meer is.

dichtbij reacties

Dewi Oudijk twitterde nog een foto van de redactie door.

 

Deel dit artikel:

10 reacties

 • dirk

  Jammer, zal het zeker missen……., maar misschien een enorm gat voor
  De Orkaan om in te springen…..?

 • vaartje197

  de tijgermug die kan ik missen maar “Dichtbij.nl”ik weet het niet,zijn er ook pillen voor een leeg gevoel? want dat krijg ik er van,maar goed makers bedankt in ieder geval voor alle berichten die jullie hebben geplaatst nogmaals ik zal ze missen en de redactie wens ik veel sterkte en wijsheid,hopelijk tot ziens het gaat jullie goed

  is getekend vanuit Drenthe

 • triest

  Jammer dat ze er mee stoppen, goede gezonde discussies daar gezien. Alleen jammer dat de redactie daar niet altijd hun eigen huisregels wist.

 • Boon

  Ik zal er geen traan om laten. Zeker de reageerders waren bot en veelal extreem rechts. Niets gezonde discussies het waren namelijk altijd dezelfde lieden die ieder ander geluid ondersneeuwden met hun gebral.
  Als een redactie niets doet tegen zoiets als iemand die niet in het straatje meepraat voor NSB uit te maken door te referenen aan de bruine overhemden dan mag het wel stoppen.

 • Dwarsligger

  De redactie kon niet met andere meningen omgaan, dan kost het inderdaad veel tijd om te modereren. Als je niet met andere meningen kunt omgaan, dan moet je niet op internet zijn; laat staan dat je moderator bent. Veel van mijn reacties werden gewist met een verwijzing naar de huisregels, maar in de huisregels kon ik nergens vinden wat ik ‘fout’ zou hebben gedaan. Ook reacties waarvan ‘extreem-rechts’ zou ontploffen waren niet welkom.

 • triest

  Ze konden er sowieso niet omgaan met sterke onderbouwde meningen en zeker wanneer er weer eens iemand was die daar dan weer tegen in ging brallen werden de huisregels misbruikt om hun eigen meningen te verdedigen.
  Toch waren juist de mensen die er vaak en veel reageerde juist de gene die hun meningen wisten te onderbouwen.

 • blij

  eindelijk!!! kansloos verhaal met een graai strategie. klanten zijn nooit belangrijk geweest echter alleen maar de geldzakken van het management

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *