Dit wordt het nieuws in 2020 (10): JA/JA-sticker

Een glazen Orkaan-bol hebben we niet. Maar wat in 2020 nieuws gaat worden, denken we wel te kunnen gokken op basis van wat er vorig jaar gebeurde.

De 10 dingen die in 2020 nieuws gaan worden dus: variërend van de nieuwe burgemeester van Wormer tot de plannen voor Museum Holland en van de nieuwe Zaanbrug tot de nieuwe norm voor Schiphol.

Vandaag: de JA/JA-sticker

Zaanstad en Wormerland krijgen in 2020 de JA/JA-sticker.

Daar hoeft de inwoner eigenlijk niks voor te doen, behalve als je erg gesteld bent op reclamedrukwerk. Dan moet je zo’n JA/JA-sticker hebben, Wie geen sticker op zijn (m/v) brievenbus heeft, krijgt alleen huis-aan-huisbladen (als ze bezorgd worden). Geen sticker is dus een soort JA/NEE-sticker, wie zo’n sticker nu al heeft, hoeft daarom ook niks te doen. Wie ook geen huis-aan-huisbladen wil moet de NEE/NEE-sticker hebben, maar dat was al zo.

Zaanstad gaat eerst de Afvalstoffenverordening aanpassen in het eerste kwartaal van 2020. Ook de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) moet worden aangepast. Vanaf het moment van vaststellen van de verordening is er een overgangsperiode van 3 tot 6 maanden voordat het verbod van kracht wordt. Pas daarna zijn de stickers beschikbaar.

Zaanstad rekent erop dat er jaarlijks 500 ton papier minder wordt verspreid.

Lees hier ons dossier over de JA/JA-, JA/NEE- en NEE/NEE stickers.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *