JA/JA-sticker opnieuw uitgesteld

Eigenlijk zou de JA/JA-sticker (voor wie wel reclamedrukwerk in de bus wil) begin 2019 in Zaanstad beschikbaar zijn. Na diverse uitstelrondes werd nu ingezet op ‘voor de zomer’ en ‘begin juli’.

Maar ook dat wordt niet gehaald. De ‘uitrol’ is nog niet begonnen en onbekend is wanneer het wel gaat gebeuren.

Met een JA/JA-sticker krijg je dus alles, met een NEE/NEE-sticker krijg je niks en met een JA/NEE sticker alleen huis-aan-huisbladen (maar dan kan je net zo goed geen sticker plakken, dat komt op hetzelfde neer).

Eind 2017 werd de motie aangenomen, op 1 januari 2019 zou het worden ingevoerd. In mei van dat jaar bleek dat de invoering werd uitgesteld. In september van 2019 kwam er groen licht. Medio 2020 zou de sticker beschikbaar komen. Dat werd uitgesteld tot ‘voor de zomer‘ van 2021.

Op de website van Zaanstad:

“Vanaf ongeveer begin juli wil de gemeente het huidige Nee-sticker systeem vervangen door een Ja-sticker systeem. Dat betekent dat u standaard geen ongeadresseerd drukwerk ontvangt, maar nog wel huis-aan-huisbladen. Wilt u geen afscheid nemen van de folders, dan moet u een ja/ja-sticker op uw brievenbus plakken. Vlak voor de invoering ontvangt u informatie over het gratis aanvragen van de ja/ja-sticker.”

De woordvoerder van Zaanstad laat weten dat het nog niet bekend is wanneer de uitrol plaats zal vinden.

Adverteerders die na de invoering folders blijven bezorgen bij huishoudens zonder sticker riskeren een boete.

Deel dit artikel:

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *