Drol Drie uit Krommenie

Het Wilgenhaantje in Krommenie ligt er zo op het eerste gezicht feestelijk bij. Vrolijke groene vlaggetjes wapperen in de wind.

Maar wie beter kijkt ziet dat de vaantjes een minder vrolijke boodschap markeren: ze staan met hun prikkertje in de stront.

We weten niet wie het nodig vond om de uitwerpselen in het zonnetje te zetten. We weten zelfs niet of het hier gaat om een protest tegen illegaal achtergebleven poep, of juist om een ode aan de hond en haar ontlasting.

Wel komt de actie –erg toevallig- kort nadat er in de raad is gesproken over het afschaffen van hondenbelasting. VVD Zaanstad ziet in het afschaffen van de hondenbelasting een fijn punt voor in hun verkiezingsprogramma. Wij vroegen Gerard Ram of hij verantwoordelijk is voor het vlagvertoon. Ram ontkent:

“Pertinent niet! De kleuren van de vlaggetjes van de VVD zijn oranje/blauw! Wij hebben niks met groen!”

POV heeft gemeld ook in te zetten op de afschaffing van hondenbelasting, en pleit daarbij voor verhoging van de boete voor het niet opruimen van eigen kak (150 euro) en niet in het bezit hebben van eigen zak (100 euro). We bellen fractieleider Harrie van der Laan. Harrie laat echter weinig los:

“Wij zijn tegen geheimhouding, daar maken we ons keihard voor, maar wij blokkeren De Orkaan niet voor niks op sociale media! Het is strikt privé dat Ton (Brekelmans red.) rollen groen crêpepapier kocht bij ’t Kwassie!”

CDA Zaanstad (Marc Wit) sprak in de raad het vermoeden uit dat bovenstaande partijen het feces-onderwerp gebruikten om publiciteit te krijgen. Wij vroegen of hij wellicht een idee heeft wie de groene vlaggetjes heeft geplant. Hij reageert een tikje nors:

“Beseffen jullie dat je fungeert als marionet voor POV en VVD? Door dit stuk te schrijven geeft je ze exact wat ze willen: aandacht.”

foto: Jaap de Jong

Foto: Jaap de Jong

Disclaimer: het zou zomaar zo kunnen zijn dat we Ram, Van der Laan en Wit niet echt hebben gesproken 😉
Deel dit artikel:

6 reacties

 • Het maltezertje dat vlakbij deze monumentale prestatie woont, laat weten: ‘Ik kan een hoop, maar dit gaat echt mijn kunnen te boven’

 • Pieter Heine

  Iedereen die huisdieren heeft die buiten hun behoefte doen moeten belasting betalen. Het is belachelijk dat katteneigenaren geen belasting betalen. Eerlijk gezegd geven katten mij meer overlast wanneer ik weer eens met m’n handen in de grond zit voor plantjes erin te stoppen en vervolgens weer de stront van katten tussen m’n nagels kan weg bijten.

  • joop tralala

   Ik betaal wegenbelasting mag ik dan op de stoep voor uw deur schijten Pieter???

  • Czaar Peter

   Ik stel ook een legitimatieplicht in voor loslopende katten en honden, zodat de speciaal opgerichte poeppolitie kan controleren of de kat/hond in kwestie wel belasting heeft afgedragen.
   Voor honden is dat eigenlijk niet nodig omdat deze meestal in gezelschap van hun baas zijn, maar we mogen niet etnisch profileren dus moeten de goede (honden) onder de kwaaie (katten) lijden

 • hans van loo

  Stront aan je profielzolen is net zo vervelend als onder je nagels als je in je tuin zit te wroeten,maar misschien zijn daar handschoenen voor. Katten kakken nooit op de stoep,dat fatsoen hebben honden niet,maar natuurlijk heeft die eigenaar er ook schijt aan. De heer De Jong,hierboven,getuigt van humor.Het is een lachje waard.

 • luttik

  En in het centrum van Zaandam hangt ZNSTD rode hondenpoepzakjes op! Waarom niet in Wormerveer, enz? Betalen die mensen dan geen hondenbelasting?
  Hondenbelasting is een vervoersbelasting uit de ouwe doos. De arme marskramer met z’n hondenkar moest dokken en de rijke met z’n paard en rijtuig niet. Ik geef POV gelijk dat ze er over begonnen.
  Het is een ongelijke benadering. Schijtende paarden mogen wel poepende honden niet. Er is nog nix veranderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *