€ 150.000 coronasteun voor amateurkunst, snel indienen! Op=Op

Zaanstad trekt eenmalig € 150.000 uit voor kleinere culturele instellingen en amateurverenigingen die schade hebben geleden door de coronamaatregelen.

Per organisatie kan maximaal € 4.000 worden aangevraagd. Vanaf 1 november kunnen aanvragers zich melden. Zorg dat je er snel bij bent want ‘op is op’.

Volgens wethouder Cultuur Annette Baerveldt zijn “deze instellingen en verenigingen een belangrijke verbindende factor in de Zaanse gemeenschap. Vrijwilligers, amateurbeoefenaars, professionals en inwoners met verschillende achtergronden ontmoeten elkaar in dit lokale netwerk. Ook is het een kweekvijver voor jong talent. Het college wil voorkomen dat dit waardevolle netwerk verdwijnt door de coronacrisis”.

Zaanstad heeft eerder, in cofinanciering met het Rijk en de Provincie Noord-Holland, steun toegezegd aan het Zaantheater, het Zaans Museum, filmtheater De Fabriek, de Zaansche Molen, Fluxus en de Groote Weiver.

Onder de ‘kleintjes’ vallen lokale culturele organisaties zoals culturele instellingen, amateurkunstverenigingen, organisatoren van culturele activiteiten en cultureel ondernemers. Voorwaarde is aantoonbare schade in 2020 ontstaan door de coronamaatregelen. Het budget van € 150.000 kwam vrij toen bekend werd dat de Zomer van Monet 2021 niet door kan gaan.

Foto: mini-concert ZFC in open lucht in Zaandijk


Deel dit artikel:

4 reacties

 • Peter Schaap

  Bij ons, Bos en Lommer, had je vroeger straatmuzikanten.
  Het Volendammer Blaasorkest of de eenzame man met zijn trompet.
  En dan gooiden we in krantenstrookjes gewikkelde stuivers naar beneden.
  Those were the days, the good ol’days.

 • Wilma Vloon

  De aanvraagperiode is 1 november-december, uit de communicatie van de gemeente blijkt niet van een op=op-procedure. Het klinkt in de tekst alsof we bij de gemeente voor de deur moeten gaan liggen.

 • De Orkaan

  “Per organisatie geldt een maximum van € 4.000. Voorwaarde is aantoonbare schade in 2020 ontstaan door de coronamaatregelen. Daarbij geldt ‘op is op’.”

  We hebben geïnformeerd hoe dat zit. In volgorde van binnenkomst? Dan moet je inderdaad voor de deur gaan liggen op 1 november.

 • Wendy Kind

  Een sympathiek gebaar in barre tijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *