Energiecafé in Westzaan

Morgen, 5 oktober, organiseert Gemeente Zaanstad samen met Urgenda een Energiecafé. Huiseigenaren kunnen alles te weten komen over energieneutrale woningen.

Urgenda wil duurzaamheid en innovatie stimuleren en biedt woningeigenaren ondersteuning aan bij het energieneutraal maken van hun woning.

Eigenaren van een koophuis met eigen dak horen tijdens deze bijeenkomst of en hoe zij hun woning energieneutraal kunnen maken. Ook vertellen huiseigenaren van een energieneutraal huis over hun ervaringen.

In een energieneutrale woning wordt alle energie die bewoners gebruiken duurzaam opgewerkt. Dat gebeurt onder andere met zonnepanelen op het dak. De bewoners gebruiken geen gas en hebben daarom geen energierekening.

Zaanstad wil stimuleren dat woningeigenaren hun woning  energieneutraal maken en heeft een subsidie-regeling en een ‘nul-op-de-meter’ lening. Tijdens het Energiecafé wordt dit toegelicht.

De avond begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en is in ’t Reght Huys in Westzaan, Kerkbuurt 35.

Op de foto brengt wethouder Emmer zonnepanelen aan op het dak van de nieuwe gevangenis in Westzaan. (De Zaanstad-regeling gaat niet zover dat Emmer ook bij u thuis de zonnepanelen persoonlijk komt installeren.)

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *