Eric van der Burg, de gedroomde kandidaat voor het VVD wethouderschap in Zaanstad heeft vandaag via Twitter gemeld dat hij het een eer vindt dat hij genoemd wordt, maar dat het feest niet doorgaat.

Wie naast Gerard Ram de tweede wethouder wordt, zal worden bekend gemaakt als het collegeakkoord rond is, maar er wordt gezocht “buiten de Zaanse politiek”.

Van der Burg doet samen met Ram de formatie en hij zit binnenkort zonder baan omdat in Amsterdam een links college komt. Zijn naam komt regelmatig voorbij in de zoektocht naar een nieuwe burgemeester voor Amsterdam, maar hij heeft zelf aangegeven dat een vrouw op die plek mooi zou zijn.

Van der Berg:

“Wat een eer om genoemd te worden.Ik ben de afgelopen weken een beetje verliefd geworden op Zaanstad, en help graag mee de stad een mooi nieuw bestuur te geven. Ik zal echter geen wethouder worden.Maar u heeft er een ambassadeur bij want er is zo veel moois.”

DZ-raadslid Jos Kerkhoven tipte Eric van der Burg maandag in een reactie op De Orkaan.

Gerard Slegers, de beoogde CDA-wethouderskandidaat meldde gister dat het college waarschijnlijk voor 20 juni (de dag van het referendum) bekend zou zijn.