Forum voor Democratie doet mee in 50 gemeenten (maar niet in Zaanstad)

We kregen mail: “Na een intensieve selectieperiode kan Forum voor Democratie vol trots aankondigen dat de partij in 50 verschillende gemeenten mee zal doen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2022!”

(50 verschillende gemeenten nog wel, dat is weer eens wat anders dan 50 keer in dezelfde gemeente!)

Zaanstad staat niet bij die 50, ondanks dat Forum hier neerstreek voor haar congres, Thierry Baudet met zijn karavaan Zaanstad aandeed, de partij bij de Provinciale Statenverkiezingen van 2019 de grootste was* en de partij zelfs in Tyler ter Meulen al een zelfbenoemde lijstaanvoerder had.

Niks. Wel in Urk en Volendam natuurlijk. En in Sud-West (?), Rotterdam en Amsterdam. Maar niet in Zaanstad, Oostzaan of Wormerland.

Het persbericht vervolgt:

“Over ongeveer drie maanden kunnen de inwoners van deze gemeenten eindelijk kiezen voor échte verandering. Voor inspraak; voor een open en vrije samenleving. FVD stelt namelijk als enige partij een fundamenteel andere visie tegenover die van de gevestigde kartelpartijen. Er valt tijdens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart dus voor het eerst écht iets te kiezen.”

Maar niet – we herhalen het nog maar eens – aan de Zaan.

Gemeenten waar FVD deelneemt: Groningen, Emmen, Den Haag, Beverwijk, Maastricht, Westerkwartier, Apeldoorn, Westland, Haarlem, Sittard-Geleen, Leeuwarden, Nijmegen, Zoetermeer, Tilburg, Venlo, Sud-West, Ede, Alphen aan den Rijn, Eindhoven, Heerlen, Fryske Marren, Arnhem, Dordrecht, Den Bosch, Vlissingen, Achtkarspelen, Epe, Alkmaar, Helmond, Middelburg, Enschede, Doetinchem, Amsterdam, Roosendaal, Sluis, Hengelo, Tiel, Edam-Volendam, Meierijstad, Almere, Almelo, Utrecht, Velsen, Oss, Lelystad, Hoogeveen, Rotterdam, Haarlemmermeer, Breda en Urk.

De strijd tegen de ‘corona-repressie’ lijkt het speerpunt in de campagne te worden. Een greep uit het verkiezingsprogramma:

  • Afschaffing van de buitenproportionele coronamaatregelen
  • Veiligheid waarborgen: geen AZC’s
  • Woningen niet gedwongen van het gas halen
  • Tegen windmolenparken en zonneweides

Lees ook:

Foto boven: Thierry Baudet op Hoogtij in februari 2021 met de FvD-verkiezingskaravaan

* Bij de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021 was dat succes al grotendeels verdampt, in Zaanstad werd FvD 6e, in Wormerland 9e en in Oostzaan 6e – de partij behaalde gemiddeld zo’n 5 à 6 procent van de stemmen.

Deel dit artikel:

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *