Een lichtpuntje in de duisternis van de corona-crisis. De brug aan het eind van de Parkstraat naar het Volkspark is na ruim zeven maanden (bijna) af.

De bouwer had beloofd om het deze week af te ronden, en aan de foto’s te zien gaat dat lukken. Op 7 september 2019 werd de brug afgesloten.

We schreven vijf keer eerder over de brug, eind november gingen we op onderzoek uit in de buurt, bij wethouder Gerard Slegers en de bouwer. De wethouder liet weten dat Zaanstad en de bouwer “niet op één lijn lagen”. De bouwer wilde zo snel mogelijk beginnen: “liever vandaag dan morgen”.

Na ons onderzoek werd ‘constructief’ met de bouwer gesproken en in de week van 9 december zou het werk hervat worden. En dan zou de brug ‘eind februari’ af zijn. We namen eind december poolshoogte. Van de beloofde hervatting van de werkzaamheden was niks te merken.

Begin januari werd er dan toch gewerkt. We schreven dat we alle vertrouwen in hadden dat eind februari gehaald zou worden. Ten onrechte. Ook deze deadline werd niet gehaald. De nieuwe einddatum was de week van 16 maart volgens de aannemer.

Buurtbewoonster Alyt Postma maakte de foto’s.

brug parkstraat maart 2020 Alyt Postma 2

brug parkstraat maart 2020 Alyt Postma 3

brug parkstraat maart 2020 Alyt Postma 4
Let op het bordje: gestremd vanaf 9 september…