Parkstraatbrug opnieuw vertraagd…

“De gang zit er lekker in” meldt Aannemings- & Heibedrijf Van den Berg opgewekt aan de bewoners van de Parkstraat in Zaandam. Die ‘gang’ zit dus in de bouw van de brug tussen Parkstraat en Volkspark.

Of de bewoners blij zijn met het nieuws is de vraag. Van den Berg belooft zijn ‘uiterste best’ te gaan doen om de brug in de week van 16 maart af te hebben. Opnieuw uitstel dus, de aanleg van dit bruggetje gaat meer dan een half jaar duren.

Het werk begon op 7 september en zou in december af zijn, dat werd uitgesteld tot eind februari en nu dus tot medio maart.

We schreven vier keer eerder over de brug, eind november gingen we op onderzoek uit in de buurt, bij wethouder Gerard Slegers en de bouwer. De wethouder liet weten dat Zaanstad en de bouwer “niet op één lijn lagen”. De bouwer wilde zo snel mogelijk beginnen: “liever vandaag dan morgen”. Het werd een soort van ‘overmorgen’.

Na ons verzoek werd er ‘constructief’ met de bouwer gesproken en in de week van 9 december zou het werk hervat worden. En dan zou de brug ‘eind februari’ af zijn. Dat was dus een vertraging van twee maanden.

We namen eind december poolshoogte, de brug was nog in precies dezelfde staat. Van de beloofde hervatting van de werkzaamheden was niks te merken.

Begin januari werd er dan toch gewerkt. We schreven dat we alle vertrouwen in hadden dat eind februari gehaald zou worden. Ten onrechte. Ook deze deadline werd niet gehaald.

Op de foto’s de situatie van eind vorige week (de laatste dag van februari), niet af dus. Half maart? Eerst zien, dan geloven.

brug parkstraat 28 feb 2020 orkaan 2

brug parkstraat 28 feb 2020 orkaan

brug borden parkstraat 28 feb 2020 orkaan

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *