Hallo, ik ben Annemiek (en Mitchell)

Annemiek en Mitchell… Airbnb heeft de identiteit vastgesteld en de foto’s gecontroleerd. Geinig toch? Annemiek en Mitchell.

Annemiek verhuurt vier (of vijf huizen) in Zaandam en twee in Wormerveer (en eentje in Purmerend). Mitchell verhuurt een huis met 12 bedden in Zaandam.

Dat laatste huis in Zaandam is “a big house, 12 people, close to Amsterdam!” Over het huis in de Stationsstraat schreef De Orkaan in juli al een stukje omdat het niet aan de Airbnb-richtlijnen zou voldoen. Daarom zou Zaanstad nieuwe richtlijnen maken. (Dat was dus in juli 2019).

Een van andere huizen in Zaandam heeft 10 bedden (4 slaapkamers). Ook dat is boven de Airbnb-grens (4 bedden, 2 kamers). Eén van de ‘kleinere’ huizen kan 8 gasten in 4 slaapkamers kwijt, en een ander 5 gasten in 2 slaapkamers.

In Wormerveer (200 meter van station) worden ook door ‘Annemiek’ twee huisjes verhuurd (twee maal 4 slaapkamers, 8 bedden), samen 16.

Kortom: alle huizen boven de Airbnb-grens, alle huizen waren in januari en december verhuurd, dus kennelijk permanente verhuur, meer dan 50 bedden (afgezien van de 6 bedden in Purmerend), wij noemen dat een hotel…

Gert Jan Bakker die op Twitter over deze aanbieder berichtte, stelt dat die identiteitscheck van Airbnb niets betekent: “Alle aanbieders op Airbnb hebben een fake account. Het is een georganiseerde illegale hotelbranche. Hotels in woningen.”

 

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *