Na de plaatsing van de moderne en steriele verkiezingsborden (we schreven bijna ‘verziekingsborden’) in Zaanstad en Oostzaan werden we overvallen door nostalgische gevoelens.

Waar wordt nog ouderwets wildgeplakt, waar worden nog snorren op affiches bijgeschilderd?

We werden op onze wenken bediend. In Wormerland – waar ouderwetsche houten borden staan – spotte kersverse Wormenees Eva Hoeke dit fraaie exemplaar. En er is nog veel meer!

Het gaat in Wormer volgens ons om GroenLinks-raadslid Remco Doorn, in het echt ziet hij zo zo uit:

Eva zette de ‘verbeterde’ foto op Twitter.

Maar er wordt ook nog ouderwets wildgeplakt in Zaanstad (alhoewel, ‘ouderwets’, Zaanstad kent ‘officeële’ wildplakzuilen). Hier herkennen wij ROSA-man Erik Schaap in actie.

Verderop in Zaanstad, bij de Houthavenkade, hangen ROSA en DZ gezusterlijk samen op de wildplakzuil.

Annemarie van Nieuwamerongen (VVD) deed afgelopen weekend mee aan de NLDoet-actie en plantte deze sluikreclame bij kinderboerij De Veldmuis.

DENK en ZVI openden de coalitieonderhandelingen op het marktplein in Wormerveer, rechts achter kijkt iemand met verbijstering toe.

Groen? Groener! Groenst !!! (D66, CDA, ZVI) in Assendelft.

De ChristenUnie (blauw) trok naar het verre Westknollendam (Blauw Wit) om stemmen te snoepen van Jos Kerkhoven (DZ) en Jasper van Vliet (SP).

En de drie topvrouwen van de CU bezochten Krommenie.

Lijsttrekker Songül Muluer van de PvdA bezocht Westerwatering en sprak (vanaf de tafel!) een bewoonster bemoedigd toe. Op de achtergrond schuiven de rollators richting bierpomp.

Harold Halewijn (met bril) deelde in Wormer zijn eigen foto uit (zonder bril).

De PVV deed Westerkoog.

Niet alle uitgedeelde brochures werden mee naar huis genomen om te bestuderen.

Bovenstaande foto werd genomen door Hans Kuyper van ROSA (te herkennen aan het ROSA-werkmanspak – die kopen Erik Schaap en hij per dozijn in) die in hetzelfde winkelcentrum aanwezig was om de ROSA-krant aan de man (m/v) te brengen. Links herkennen wij Kultuurklutser Peter Goldstein. Update 18:40 uur: Zojuist hoorden wij via twitter dat ook Ruud Pauw is aangesloten bij het arbeidersjasjes-inkoop-collectief).

Wij kunnen het weggooien van campagnemateriaal niet goedkeuren. Maar wat de POV overkwam is nog een graadje erger. Hun campagne-trailer met posters werd gestolen. Na een oproep via sociale media kreeg de partij hun spullen terug, hieronder Harrie bij de inspectie van het POV-doek.

Waar Harrie op de knieën ging, bleef POV-oprichter Ton Brekelmans lekker zitten, maar met zo’n rug ben je natuurlijk wel het gedroomde billboard.

De foto boven werd gemaakt tijdens het Zon-debat van 14 maart, ook de foto onder is daar geschoten (let op het subtiele VVD-snoepje!)

Daar spotten we ook ROSA-vaandeldrager Ruud Pauw.

De campagne wordt ook online gevoerd uiteraard, een actie waarbij kandidaten oproepen niet op de lijst te stemmen waar ze zelf op staan, waren wij nog niet eerder tegengekomen.

D66 deed Westzaan… met een molen… de kerstkaart van de partij in 2018.

In Oostzaan wordt de boer gespeeld.

Vorige week besteden we in ZaanTube aandacht aan het Harrie van der Laan filmpje dat de PvdA (Tjeerd Pietersma) maakte. Het filmpje werd opgenomen in het Elsevier campagnefilmpjes-overzicht.

Deel 4 in de serie Creatief Campagne voeren, bekijk ook de guerrilla-praktijken van ROSA, de bierviltjes van de Volkstem en bitterballen van de VVD en de lijsttrekker van de PVV.