Kappen in Kleibos voorlopig uitgesteld

Het kappen van 175 bomen in het Kleibos op het Hembrugterrein is (voorlopig) van de baan. De gemeente heeft de aanvraag terzijde gelegd omdat die niet compleet was.

De aanvraag was ingediend omdat het voor de bodemsanering nodig was de bomen te kappen. Van de 175 bomen zijn er 13 ‘behoudenswaardig’. Later zouden evenveel bomen herplant worden in het bos.

De gemeente neemt de aanvraag pas in behandeling als het Rijksvastgoedbedrijf de aanvraag ‘juridisch technisch’ in orde heeft gemaakt aldus een woordvoerder van Zaanstad.

Het is de bedoeling dat het bos (een rijksmonument) opengesteld wordt voor het publiek. Het terrein zelf is gekocht door ABC Vastgoedontwikkeling die delen wil doorverkopen en zelf een nieuwe joint venture met een ander bedrijf aangaat.

De aankoop van het bos door het Rijksvastgoedbedrijf is buiten de deal gebleven omdat Zaanstad dat stuk zelf over wil nemen.

Kappen op het Hembrugterrein zelf is overigens al wel in gang gezet.

Jaap Keijser van de POV en Romkje Mathkor van GroenLinks stelden eerder vragen over de kap. Vanavond komt de Zaanse bomensituatie aan de orde in het Zaanstad Beraad.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *