De Stichting Samenbindende Projecten Zaanstreek heeft een steunverklaring opgesteld waarin ze aangeeft met instemming kennis genomen te hebben van de komst van een moskee naar Assendelft.

De Stichting Ar-Rahma & Kleurrijk die een cultureel centrum/moskee wil bouwen, staat bij de Samenbindende Projecten Zaanstreek bekend als actief en maatschappelijk betrokken.

In Samenbindende Projecten Zaanstreek zijn religieuze organisaties vertegenwoordigd als: de kerken (Protestantse, Doopsgezinde, Rooms-katholieke), het Apostolisch Genootschap, de Hindoegemeenschap, de Bahai-gemeenschap, de Joodse gemeenschap, en de Islamitische Stichting.

De stichting prijst de betrokkenheid van de mensen van Ar-Rahma bij de Zaanse samenleving:

‘dit past helemaal in de doelstelling van de Stichting Samenbindende Projecten Zaanstreek om de verbinding van mens tot mens te versterken.’

De steunbetuiging wordt afgesloten met de wens dat het bouwproces voorspoedig zal verlopen. Ze zien ernaar uit om straks te gast te zijn in het nieuwe onderkomen.

Hier vind je het Orkaan-dossier over de moskee in Assendelft.

De foto boven (van Neeltje Waagmeester) toont The Zaanse Passion, daaraan leverde Ar-Rahma & Kleurrijk ook een bijdrage.