Morgenmiddag 17.00 uur moeten de krakers van het voormalige AKZ-onderdelenhuis aan de Czarinastraat 6c in Zaandam hun boeltje pakken. Dit is de uitkomst van de hoorzitting van afgelopen woensdag bij de rechtbank in Haarlem.

Eerder wisten de krakers van het voormalige AKZ-onderdelenhuis aan de Czarinastraat 6c in Zaandam uitzetting te voorkomen. De rechter ging mee in hun verweer dat ze op het moment dat de ontruiming werd gevraagd al 72 uur in het pand verbleven.

Inmiddels is bij de gemeente Zaanstad een melding voor interne sloop binnengekomen voor het pand. Op grond daarvan heeft de eigenaar opnieuw ontruiming geëist. En dat is toegekend.

Er is nog geen vergunning voor de verbouwing tot zeven appartementen en een winkelruimte. Die is wel aangevraagd en betreft ook de voormalige kapper op de hoek met de Czaar Peterstraat.

Eerder was er strijd tussen de krakers en vertegenwoordigers van de eigenaar die de ramen dichtspijkerden en het dak stuk maakten. De provisorische bedekking met zeilen werd door vertegenwoordigers van de eigenaar of de aannemer weer verwijderd (zie foto onder).

De eigenaar heeft het pand in juni gekocht voor € 675.000. Anderhalf jaar eerder was het voor € 575.000 aangekocht.

Hier de tijdlijn:

Foto boven: Erik Schouten

Dak vernield (foto: De Orkaan)
Gerechtshof Haarlem (foto: Tessa Berghouwer)