Kroeghopen met De Orkaan… #1: de Koperen Bel

Mark Rutte zei het zelf, misschien mogen terrassen in april weer open… laten we eerlijk zijn: wij kunnen niet wachten. En we maken alvast een verlanglijstje. Waar gaan we vanaf april (als het van Mark mag) op het terras zitten?

Graag zouden we wekelijks een Orkaan-lezers-borrel organiseren, telkens op een andere plek in de Zaanstreek. Of dat kan is natuurlijk de vraag, maar een lijstje maken kan altijd. Hopen op kroeglopen, kroeghopen dus…

Ook verlangen naar een terras en je stamcafé? Stuur een tekstje naar De Orkaan over jouw favoriete hangplek, waarom moet dat terras (of dat café) zo snel mogelijk weer open? (Foto is handig, maar anders zorgen wij daarvoor.)


Vandaag: De Koperen Bel.

“Ik kom al lang in de Koperen Bel. Te lang misschien. Eind jaren zeventig was mijn vaste routine op zaterdag met goede vriend T. en trouwe hond A.: broodje eten bij de Picnic, rondje markt (die toen ook nog op het stuk Rozengracht was waar nu het Rozenhof is gebouwd en dan afsluiten met een biertje in De Koperen Bel. Halverwege de markt waren we plots de hond kwijt. Extra rondje gemaakt en overal gevraagd. Nergens te vinden. Toch maar naar De Koperen Bel. Berend verwelkomde ons: ‘hij ligt al achter de bar’. Hond A. had de routine kennelijk ook al te pakken.”

Door Piet Bakker (redacteur van De Orkaan)


Stuur je tekstje over jouw favoriete café naar De Orkaan, of zet het hieronder in de reacties.

Deel dit artikel:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *