Molenmuseum Zaanse Schans open op 18 juni (2020)

Het nieuwe Molenmuseum dat aan het eind van de Zaanse Schans komt, zal op 18 juni 2020 officieel geopend worden.

Op die dag vindt het internationale molenaarscongres plaats waarbij honderden molenaars uit binnen- en buitenland verwacht worden. In het nieuwe museum dus.

De Zaansche Molen is op 18 juni gastheer voor het congres dat wordt georganiseerd door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Op die dag moet het nieuwe museum dus zeker af zijn.

Aanvankelijk zou de Wereld van Windmolens aan het begin van de Zaanse Schans, op Landje De Haan, gebouwd worden. Maar daarvoor was er de mogelijkheid om het terrein van Kalverliefde aan het eind van de Schans te kopen. Daar komt nu het nieuwe museum dat gewoon ‘Molenmuseum‘ gaat heten. “Molens en museum vormen straks samen de Wereld van Windmolens” aldus de Zaansche Molen. Dat wordt dus een soort van nieuwe naam voor de Zaanse Schans.

Aan de Kalverringdijk is gesloopt en wordt nu gebouwd. Op de foto (van R. v.d. Meer) hanteert A. Knossen de sloophamer terwijl zijn collega R. Fritz van Kenza Bouw hoofdschuddend toeziet hoe André Drost en Henk Heijnen van De Zaansche Molen de bouwtekening bestuderen. Hun collaga Martin Schaap staat klaar om een stuk uit de pas gelegde vloer te beitelen. (De foto boven maakten we zelf.)

molenmuseum bouwers

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Wat gebeurt er nu met Landje de Haan? Ze hebben mij vertelt dat daar op korte termijn een molen moet komen,klopt dan nog? Zo niet, dan weet ik een hele goede andere bestemming (passender dan nog een molen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *