Morgen binnenkijken bij woonunits Kleine Braak (Wormer)

De woonunits aan De Kleine Braak (naast de Poelweg) in Wormer zijn opgeleverd. Vanaf volgende week nemen de Oekraïners hun intrek in de units.

Wie wil weten hoe de locatie en de woningen er uitzien kan op zaterdag 8 juli van 10.00 tot 11.30 uur langskomen. Twee woonunits zijn dan te bezichtigen.

In eerdere communicatie van Wormerland was sprake van woonunits voor “Oekraïense vluchtelingen, statushouders en spoedzoekers”. Nu zou het alleen gaan over de eerste groep. We hebben Wormerland gevraagd hoe dat zit en als daar antwoord op komt vullen we dit bericht aan.

De 32 units (21 woningen) zijn gebouwd door Ursem Modulaire Bouw. De units zijn voorzien van stroom, water, verwarming, riool en internet.

De Oekraïense vluchtelingen die de woningen zullen betrekken “verblijven al sinds het begin van de oorlog in Wormerland, bij gastgezinnen of op tijdelijke locaties. Het is nodig om hen zo snel mogelijk een eigen huis te bieden”, aldus burgemeester Michel-de Jong in het persbericht van de gemeente.

Lees hier ons dossier over de opvang aan de Poelweg.

Door Piet Bakker. Bronnen: persbericht gemeente Wormerland en eerder berichtgeving op De Orkaan. Foto’s: Bart van der Laan (voor De Orkaan) van wethouder Jeroen Schalkwijk en burgemeester Judith Michel begin juni bij de onthulling van het straatnaambord van Kleine Braak (boven) en de units in aanbouw (onder).

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *