Moskee Saendelft stapje dichterbij

Voor de bouw van een moskee bij de Rode Ring en Omweg in Saendelft (Assendelft) is een omgevingsvergunning aangevraagd.

Als het college op de aanvraag besloten heeft kunnen door belanghebbenden bezwaren tegen de vergunning worden ingediend.

In 2014 werd de grondaankoop voor een moskee al door de gemeente Zaanstad toegezegd. Ondanks uitgebreide en deels omstreden fondsenwerving leek de bouw eerst niet van de grond te komen omdat de Stichting Ar-Rahma/Kleurrijk niet voldoende geld bij elkaar kon krijgen.

Dit jaar werd echter bekend dat de Stichting genoeg bijeen had gebracht om de grond te kopen en de moskee te financieren. Zaanstad maakte daarop duidelijk dat zij de grond zou verkopen omdat de bouw binnen het bestemmingsplan mogelijk was.

De communicatie rond de verkoop verdiende geen schoonheidsprijs, toen de gemeente haar ‘plannen‘ bekend maakte, bleek het koopcontract al te zijn getekend. De stichting zelf maakte de bouwplannen ook bekend.

Rond de bouw van de moskee is nog steeds strijd, een deel van de wijkbewoners is tegen de komst terwijl er ook een actiegroep is opgericht die geen bezwaar tegen de komst heeft.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Erik

    Dergelijke projecten zijn al te vaak fout gegaan om hier met een naïeve onbevangenheid mee om te gaan. De dubieuze rol van de gemeente en de eenzijdige interpretatie van de regels door de belanghebbenden zijn ronduit alarmerend.
    Niets dan transparantie en openheid dienen leidend te zijn, allen al de vragen rond een criminele financierder moeten voldoende zijn het hele verhaal af te blazen.

  • Willemsen

    En daarbij zijn ze nog zo slim om aan de naam van die moskee ‘kleurrijk’ toe te voegen. Vele politici smelten dan bijkans bij het zien van dat woordje. Misschien zouden ze nog ‘biologisch’ aan hun naam moeten toevoegen. De bouwvergunning ligt dan helemaal gelijk voor ze klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *