Nieuwe schoorsteen voor Olam

‘De schoorsteen van de Mooriaan/ADM/Olam staat er weer. Een mooi gezicht dat de mannen op ruim 60 meter rustig in het bakje aan het werk waren.’ Hans Brehm zat eerste rang en hij schoot prachtige plaatjes! 

Op 13 juni beschadigde het bovenste gedeelte van de schoorsteen zo erg dat het vervangen moest worden. De fabriek kreeg daarom een tijdelijke ontheffing van tien weken waarin ze uit mochten stoten op 40 meter in plaats van op 60 meter. 

Lees ook: Brand bij Olam Wormer (met filmpje)

Dat die 60 meter indrukwekkend hoog is, is duidelijk te zien op de foto’s van Brehm: 

Deel dit artikel:

5 reacties

 • H. Brandjes

  Het wordt tijd dat de gemeente eens serieus gaat kijken naar de veiligheid voor omwonenden. Dit is namelijk geen incident meer.

  • Dino Zuurders

   JA u heeft helemaal gelijk. Voor de veiligheid van de bewoners lijkt het mij duidelijk aanneembaar dat deze verplaatst dienen te worden naar een veiliger gebied.
   Zij hebben tegen beter weten in gekozen om “onder de rook” van een bestaande industrie te gaan wonen met alle ongemakken van dien.
   Nu hun de veiligheid in het geding is zullen zij hun wonden moeten likken en een beter heenkomen moeten zoeken zoals de nieuw te bouwen woningen bij Meneba??

 • Jan Betlem

  Helemaal mee eens er is met regelmaat iets aan de hand met het bedrijf Olam. Maar de gemeente wast zijn handen in onschuld want het is een provinciale aangelegenheid?

 • Fred Strikkers

  De fabriek was er al .later werd er om heen gebouwd. Dus de gemeente is in gebreken geweest

 • Jos de Vaan

  Welke fabriek met zoveel historie is in de huidige tijden zonder kritiek. Natuurlijk moet de techniek aan de huidige normen en millieu eisen aangepast worden maar …..vergeten jullie even de geschiedenis niet. Bedenk ook wat deze fabriek in het verleden aan de gemeenschap heeft bijgedragen. Respekt is een ook norm zoals milieu ook een norm is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *