“Het is op dit moment ontzettend druk bij het maken van een testafspraak” schrijft de GGD op haar website. Het is lastig om online of per telefoon een afspraak te maken, zeker in de buurt. Zonder afspraak testen kan sinds afgelopen vrijdag al niet meer.

Wel heeft de GGD Zaanstreek-Waterland een nieuwe testlocatie aan de Vermiljoenweg in Zaandam (parkeerterrein achter Albert Heijn) in gebruik genomen waardoor de capaciteit is opgevoerd.

Een afspraak voor een coronatest maken kan via de website www.coronatest.nl en via telefoonnummer 0800 1202. De GGD adviseert het op een ander moment nog eens te proberen als het niet lukt een afspraak te maken: “laat in de avond en vroeg in de ochtend is het minder druk”.

De GGD heeft drie testlocaties in de Zaanstreek waar alleen na een afspraak getest wordt (7 dagen per week, vanaf 9.00 uur):

  • Zaandam: Ronde Tocht 11, Zaandam
  • Krommenie/Assendelft: op het terrein van de NS in Krommenie/Assendelft aan de Teunis Glijnisweg
  • Vermiljoenweg, Zaandam (parkeerterrein achter Albert Heijn XL)

Wie online of per telefoon een afspraak maakt, kan ook op andere locaties terecht.

Vanaf deze week gaan de GGD’s samenwerken met de Stichting Open Nederland (SON) om de grote testvraag op te kunnen vangen. SON – waarbij de commerciële testaanbieders zijn aangesloten – neemt antigeen testen af. Op de GGD-testlocaties wordt gewerkt met PCR-testen.

Het aantal positieve testen in de Zaanstreek blijft enorm stijgen, in deze maand ging dat omhoog van rond de 1.000 naar bijna 6.000 voor de laatste 7 dagen (17-24 januari). In de afgelopen week kwam het twee maal boven de 1.000 per dag.

Foto boven: GGD Zaanstreek Waterland.