Ontwikkelaar AM laat omstreden brug vervallen

De brug van de nieuwbouwwijk Eilanden van Hain (Provily/Slibkuil) in Krommenie, over de Kerksloot naar de Militaireweg, komt er niet.

Omwonenden hebben fel actie gevoerd tegen de brug maar volgens ontwikkelaar AM heeft dat geen invloed gehad: “Het blijkt niet mogelijk voor deze locatie een brug te ontwerpen die voldoet aan de ontwerpvoorwaarden van de gemeente.”

Met de buurt zal verder worden gesproken over een alternatieve verbindingsroute. AM:

“De voorwaarden die gemeente Zaanstad stelt aan het ontwerp van een brug zijn dat boten onder de brug door moeten kunnen varen en dat de brug voor alle weggebruikers toegankelijk is, door een maximaal hellingspercentage toe te staan.”

Waarom zoiets niet in een eerder stadium duidelijk is geworden, legt AM niet uit in het persbericht. AM heeft het kennelijk niet goed ontworpen en Zaanstad heeft het niet gecontroleerd.

Alternatieven

Zaanstad en AM gaan met omwonenden de voor- en nadelen van alternatieve routes bespreken in het burenoverleg. Daar komen ook andere onderwerpen rond de gebiedsontwikkeling aan bod.

Een ander probleempunt is de schaduwwerking van een van de geplande huizen.

De eerste bijeenkomst van het burenoverleg is op 3 september.

Omwonenden die zich nog willen aanmelden voor het burenoverleg, kunnen een e-mail sturen naar burenoverleg@eilandenvanhain.nl.

Objectief

De gesprekken worden georganiseerd door Beaumont Communicatie. Volgens de gemeente een ‘deskundig en objectief’ bureau.

Aan dat laatste wordt getwijfeld door sommige bewoners. Beaumont was namelijk ook al ingeschakeld door AM in het voortraject.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *