De thermosstaat een graadje lager en de broekriem een gaatje strakker. Maar er moet ook nog ruimte zijn voor ontspanning en een uitje op z’n tijd. De Orkaan ging op onderzoek uit: kan je in 2022 nog uit eten voor € 22 p.p.?

Niet bij de frietkraam, niks laten bezorgen, geen afhaal-pizza… maar gewoon in een restaurant met vork en mes, een servet, een dame (m/v) die bedient en vraagt hoe het gesmaakt heeft. Minstens een hoofdgerecht met een drankje, en als het even kan iets vooraf en koffie toe. Lukt dat voor € 22?

Mystery-guests van De Orkaan trokken met pocketcalculator en notitieblok door de Zaanstreek, bestudeerden menukaarten, kozen zorgvuldig, hielden het meestal bij één drankje en proefden vervolgens het gebodene. Vandaag:

Canton (Chinees, Koog a/d Zaan)

33 en 87. Lekker makkelijk, kroepoek als ‘amuse’, spa’tje, biertje, espresso met gelukskoekje: “Je financiële investering brengt meer op dan je gehoopt had.”

Wat wil je nog meer? En dat voor € 37,90 met z’n tweeën (€ 18,95 pp).

Voor de budget-eter is de Chinees nog steeds een prima keuze. Er zijn nogal wat Chinezen verdwenen uit de Zaanstreek (Kota Radja, Bali, Showboot, Spitsbergen) maar er zijn er nog genoeg over. Wij fietsten voor de Tjap Tjoi en de Sil Jai Fang naar Westerkoog waar we op een plezierige bediening, vrijwel onhoorbare muziek (zo hoort het) en een ruime keuze (170 gerechten op de kaart) konden rekenen (en een wortel vermomd als schildpad – dat vinden wij knap). Maar we gingen dus voor 33 en 87.

Canton. Molenwerf 4, 1541 WR Koog aan de Zaan. 075 – 61 56 736. Elke dag (behalve maandag) open.


De regels bij Orkanen 2€22

  • Minstens een hoofdgerecht plus drankje
  • Diner, geen lunch (dat is valsspelen)
  • Je mag wel onderling ‘compenseren’ als het samen maar niet meer dan € 44 is
  • Compenseren met de vorige of volgende eetklus mag dus niet
  • Fooien zitten er niet bij, die toverden wij in losse Euro’s uit de achterzak
  • We opereren anoniem.

Bekijk hier al onze afleveringen. (ook een tip voor onze Orkaners? Mail het naar ons.)