Orkanen 2€22: Ciao

De thermosstaat een graadje lager en de broekriem een gaatje strakker. Maar er moet ook nog ruimte zijn voor ontspanning en een uitje op z’n tijd. De Orkaan ging op onderzoek uit: kan je in 2022 nog uit eten voor € 22 p.p.?

Niet bij de frietkraam, niks laten bezorgen, geen afhaal-pizza… maar gewoon in een restaurant met vork en mes, een servet, een dame (m/v) die bedient en vraagt hoe het gesmaakt heeft. Minstens een hoofdgerecht met een drankje, en als het even kan iets vooraf en koffie toe. Lukt dat voor € 22?

Mystery-guests van De Orkaan trokken met pocketcalculator en notitieblok door de Zaanstreek, bestudeerden menukaarten, kozen zorgvuldig, hielden het meestal bij één drankje en proefden vervolgens het gebodene. Vandaag:

Ciao (Italiaans, Zaandam)

Geen pizza’s bij deze Italiaanse ‘Foodbar’ die zit ingeklemd tussen een Griek en een Thai op de Zuiddijk in Zaandam. Wel pasta en anti-pasta’s. Bij de spaghetti kregen we geen lepel (want zo hoort het, in Italië zijn restaurants waar je weggestuurd wordt als je daarom vraagt).

Je kan bij Ciao voor € 22 p.p. eten. De pasta’s kosten tussen € 9,50 (knoflook, peper, olijfolie) en € 16,50 (met gamba’s en vongole). De voorgerechten zitten tussen de € 4,75 (portie groene en zwarte olijven) en € 14,50 (carpaccio). Wijn (€ 4,75 per glas) was een beetje aan de prijs, maar dat hield ons netjes. Een espresso kon er daardoor net niet vanaf, da’s toch jammer bij de Italiaan.

We gingen voor olijven (€ 4,75) en een portie brood (cresto di pane, € 4,50), weer pasta’s (die van € 9,50 en de Linguini Ali’Amatricana (pancetta en tomaten voor € 12,50). Eén wijn en twee alcoholvrije Moretti’s (€ 3,25) maakten samen € 42,50.

(Graag hadden we Adriano Celentano, Matia Bazar of Patti Pravo op de achtergrond gehad, maar ja, je kan niet alles hebben in het leven, en zeker niet voor € 42,50.)

Ciao Foodbar. Zuiddijk 31, 1501 CB Zaandam. 075 – 78 50 111. Donderdag t/m zondag van 12.00 tot 21.30 open.


De regels bij Orkanen 2€22

  • Minstens een hoofdgerecht plus drankje
  • Diner, geen lunch (dat is valsspelen)
  • Je mag wel onderling ‘compenseren’ als het samen maar niet meer dan € 44 is
  • Compenseren met de vorige of volgende eetklus mag dus niet
  • Fooien zitten er niet bij, die toverden wij in losse Euro’s uit de achterzak
  • We opereren anoniem.

Bekijk hier al onze afleveringen. (ook een tip voor onze Orkaners? Mail het naar ons.)

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *