Orkanen 2€22: Piri Piri

De thermosstaat een graadje lager en de broekriem een gaatje strakker. Maar er moet ook nog ruimte zijn voor ontspanning en een uitje op z’n tijd. De Orkaan ging op onderzoek uit: kan je in 2022 nog uit eten voor € 22 p.p.?

Niet bij de frietkraam, niks laten bezorgen, geen afhaal-pizza… maar gewoon in een restaurant met vork en mes, een servet, een dame (m/v) die bedient en vraagt hoe het gesmaakt heeft. Minstens een hoofdgerecht met een drankje, en als het even kan iets vooraf en koffie toe. Lukt dat voor € 22?

Mystery-guests van De Orkaan trokken met pocketcalculator en notitieblok door de Zaanstreek, bestudeerden menukaarten, kozen zorgvuldig, hielden het meestal bij één drankje en proefden vervolgens het gebodene. Vandaag:

Piri Piri (Portugees, Zaandam)

Het lukte allemaal net bij Piri Piri: € 43,75 voor z’n tweetjes, maar het lukte. Op z’n Portugees worden we zachtjes verwelkomd met Amalia Rodrigues uit de geluidsboxen. Een paar dagen eerder konden we niet terecht: op zaterdagavond zat de hele zaak bomvol.

Op de kaart is het een beetje puzzelen om voor € 22 p.p. rond te komen maar het lukt. Brood met twee soorten vispastei (Pão com manteiga e patês) vooraf. Eén portie is ruim voldoende voor z’n tweeën. En dan losse kipgerechten (Coxinhas da asa de frango), dat kan met en zonder piri piri (met peper) en apart arroz (rijst) of batata frita (friet) erbij.

Wie dikke steaks (picanha of entrecote) wil eten komt niet uit met € 22. Maar in Portugal eten ze meestal gewoon vis (bacalhau) of kip. Ook staan er vegetarische gerechten (alho francês à brás – prei met flinterdunne friet, ei en peterselie) op het menu. Kindergerechten kosten € 9,-.

Dus net binnen het budget maar prima en genoeg gegeten – zelfs een extra glaasje rood en twee espresso’s konden eraf.

Piri Piri, Noorderkerkstraat 8 1501 NB Zaandam (075-6352380) – open woensdag t/m zondag van 17:00 uur tot 00:00 uur, keuken tot 22:00 uur geopend.


De regels bij Orkanen 2€22

  • Minstens een hoofdgerecht plus drankje
  • Diner, geen lunch (dat is valsspelen)
  • Je mag wel onderling ‘compenseren’ als het samen maar niet meer dan € 44 is
  • Compenseren met de vorige of volgende eetklus mag dus niet
  • Fooien zitten er niet bij, die toverden wij in losse Euro’s uit de achterzak
  • We opereren anoniem.

Bekijk hier al onze afleveringen. (ook een tip voor onze Orkaners? Mail het naar ons.)

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Ria Bedet

    top, een favoriet restaurantje. en restaurantje niet lullig bedoeld voordat ik allerlei ellende of me heen krijg. het is gewoon heel knus en gezellig. altijd vriendelijk personeel, en super lekker eten. we komen er te weinig. top, fijn dat het voor € 22 pp is gelukt.

  • ook ons favoriete Restaurant, vaste klant vanaf dag 1, Mae in de keuken en dochter Carina staat aan het roer, met liefde en passie voor hun cultuur, komen de lekkerste gerechten vanuit de keuken, hier waan je nog in de echte Portugese sfeer, de smaken zijn nog beter als vele restaurants in de Algarve, waar ik al ruim 46 jaar kom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *