Petitie tegen nachtvluchten al meer dan 10.000 keer getekend

Begin deze maand bracht Schipholwatch een petitie online waarin de Tweede Kamer wordt gevraagd nachtvluchten op Schiphol en andere vliegvelden per direct af te schaffen, vluchten aan de randen van de nacht te minimaliseren en de vlieghinder voor grote groepen Nederlanders terug te brengen. 

Binnen drie weken is de petitie ruim 10.000 keer getekend. 

Eerder schreven we over het nieuwe, onafhankelijke meldpunt Vliegherrie. Sinds 30 juni zijn daar nu al meer dan 17500 klachten geregistreerd. Daarbij wordt zichtbaar dat ook veel mensen last hebben van nachtelijk vliegverkeer: 

‘Helaas het is alweer een half uur bingo met voortdurend stijgende vliegtuigen over ons heen. Jammer voor de nachtrust van de kinderen. Maandag weer naar school🙁’

‘Net na middernacht…en ’t is nu alweer mis. Toch maar weer mijn slaapkamerraam gesloten….’

‘Doe even normaal, de bananenvlucht is er weer, wat een bulderherrie! AMS naar Campinas Brazilië (MP7761). Waarom mogen dit soort toestellen ’s nachts vliegen of überhaupt boven bewoond gebied vliegen? Zelfs oordoppen helpen hier niet tegen.’ 

In de petitie wordt onder meer gesteld dat onderwonenden die wakker worden van de nachtvluchten gezondheidsklachten kunnen krijgen en minder productief zijn. 

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Henk Visser

    Het kapitalistische consumptieve verdien systeem is een permanente oorlog tegen de mensheid die het zelf in leven houdt. En wij zijn allen bewust of onbewust Collatoral Damage.
    We kunnen van het systeem dat deze humanitaire vernietiging veroorzaakt heeft niet verwachten dat het ook met een oplossing komt.
    Time to Rise Up. Het is twee voor twaalf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *