Een half jaar geleden (oktober 2021) schreven we:

Twee jaar geleden werden de plannen voor nieuwbouw op de hoek van de Celebesstraat en het Zuideinde in Wormerveer goedgekeurd. Deze week week werd de ‘omgevingsvergunning uitgebreide procedure voor het bouwen 22 woningen (De Parel van Zuid)’ verleend.”

Afgelopen week stuitten we op een nieuwe Bekendmaking van Zaanstad:

“Verleende omgevingsvergunningen uitgebreide voorbereidingsprocedure voor het bouwen 22 woningen (De Parel van Zuid) Zuideinde hoek Celebesstraat Wormerveer”

Alweer dus. Kennelijk is er in het afgelopen jaar jaar iets misgegaan zodat de omgevingsvergunning opnieuw verleend moest worden. (T/m donderdag 9 juni 2022 kunnen belanghebbenden een beroepschrift indienen bij de Rechtbank Noord-Holland.)

Aan de plannen voor de nieuwbouw ging een lange strijd vooraf. De eerste plannen die in 2015 werden ontwikkeld, konden geen genade vinden bij omwonenden die zich verenigden in de werkgroep ‘Zuideinde Wormerveer Hoogbouw Vrij’. In dat plan zouden er 44 woningen komen. Na een intensieve lobby kreeg de werkgroep het voor elkaar om een alternatief plan goedgekeurd te krijgen: De Parel van Zuid.

Tijdlijn:

Foto boven: hoe het nu is (3 mei 2022), onder: hoe het moet worden